Obvodové + nosné zdivo

Autor: Miras (15 příspěvků)
22. 12. 2014
4 komentáře
Obvodové + nosné zdivo
Příspěvek stavebníka
Během zrání desky jsem odstranil šalunk a natřel místa , kde budou obvodové stěny penetrací a následně navařil protiradonovou ipu s hliníkovou folií. Palety s cihlami mi přivezli týden po vylití desky, tak jsem se bál je usadit na desku, tak se šouply na boční stranu domu na trávník.

Velká chyba. Musel sem tedy 25palet postupně během výstavby převozit kolečkem na druhou stranu domu, kde bylo plánované francouzské okno. Se zděním mi pomáhal kamarád, já jsem vše odnosil, rozdělal lepidlo, podal mu cihlu do ruky a on pokládal a rovnal. Šíře cihel byla 30cm s tim, že se bude zateplovat 15cm EPS. První řadu jsme pokládali na maltu a vyplnili perlitem, trochu foukal vítr tak mi připadalo, že mám víc kuliček všude jinde než v cihle :-D. Zbytek se pokládal na lepidlo malířským válečkem, velmi vřele doporučuji.

Dělali jsme 2 řady denně, poté přišly na řadu nosné zdi a založení komína. Pak přišly na řadu překlady, dávaly se celkem 3kusy a polystyren na jedno okno, menší okna jakžtakž šly, na konec jsme si nechali překlady dlouhé 2,5m, pěkná fuška ve dvou lidech, kamarád řikal, že v práci to nosí ve čtyřech. Následovala etapa, které jsem se nejvíce obával a to věnec. Nakoupil jsem tedy silnější a slabší roxory na třmínky a 4dny jsem strávil ohýbáním a montováním armokošů. Ruce jsem měl pořezaný pěkně.

Poté jsem řešil jak tam ty koše dostanu nahoru, holt hrubou silou přes lešení. Při posledním koši jsem srazil žebřík dolů, tak jsem si dal v klidu cigáro a čekal až někdo půjde kolem :-D.  Jeden kamarád mi sehnal z práce již nařezané dřevotřískové desky za pakatel a postupně se desky po celém obvodu přivrtaly na zdi a šalunk byl na světě. Do věnce jsem dával ještě 5cm fasádního EPS. Měl by se tam dávat zřejmě extrudovaný, ale s vědomím že bude fasáda 15cm tak mi přišel zbytečný.

Reklama

Poté jsem obvolal kamarády od dobrovolných hasičů a šly jsme nosit přivezený beton v kýblech do věnce. Dělat to ve 2lidech, tak to bychom za den nestihli, tak jsem byl rád, že mi kluci pomohli. Zdění probíhalo celý červen a teď následoval strop a střecha.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miras (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama