Hydroizolace a založení stavby

Autor: Čenda a Lenda (16 příspěvků)
6. 3. 2012
1 komentář
Hydroizolace a založení stavby
Příspěvek stavebníka
Začátkem března 2011 nám  konečně začalo počasí přát a my se mohli pustit opět do stavění. Cihly jsme zvolili Heluz STI 30 na pěnu a objednali jsme je již v únoru, kvůli zimní slevě.

Jako první jsme natřeli desku penetrákem a nalepili IPU. Pásy 50cm nám stačí pod 30-ku cihlu, tak šla hezky napůl a použili jsme 3 role. Položili jsme jí u garáže i domku obvodově a pod schodištěm, u příček jí dáme později, abychom mohli dát na desku palety s cihlami. V polovině měsíce přivezly cihly, zakládací maltu a komplet komín. V jeden den dva závozy, druhý den tři ale zapomněli na překlady, takže přijeli ještě jednou :-). Něco jsme nechali dát na desku tak, aby to pak nepřekáželo ve zdění. Zbytek přímo ke vjezdu, jinam se to již nevešlo.

Na založení první řady jsme si domluvili maníka z Heluzu. Jen jsme museli déle čekat, měl už hodně zamluvené termíny. Ale stálo to za to, byl šikovný, vše bylo rychlé, rovné a hlavně nás chválil :-) prý máme druhou nejrovnější desku, kterou zatím viděl. Doufám, že to neříkal každému :-)) . Za cca 1,5  hodinky měl hotovo, jen měřil a rovnal, o míchání a nošení malty se postaral Čenda s 2 kamarády. Až budeme zakládat rovinu v patře, pozveme si ho určitě znova. 

Také jsme si na pozemek přivezli karavan, abychom jsme se měli kam schovat, najíst a přespat ..... prostě už takový provizorní domeček.

Reklama

Náklady: PopisČástkaIPA + penetrace1.960 KčZaložení od Heluzu3.000 KčHořákod kamarádaVáleček, štětec z minula

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Čenda a Lenda
Čenda a Lenda (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama