Strop a štíty + rozpočet

Autor: Simona a Tomáš (8 příspěvků)
23. 11. 2011
0 komentářů
Strop a štíty + rozpočet
Příspěvek stavebníka
Nosné zdi a příčky byly vyzděny během „okamžiku“...cca 3 týdny, během kterých jsme si doslova vyhráli s překlady nad okny a dveřmi.

Objednané stropní trámy ze stavebnin dal řidič hydraulickou rukou přímo na stěny, takže nás už čekalo „jen“ rozmístění. Zato vložky jsme měli před domem, proto se během soboty zapojila celá rodina a dokonce i kolega z práce. Vložky šly parádně z ruky do ruky a hotovo bylo za pár hodin. Tak nějak průběžně byl strop podepřen parádním stromořadím...pro sichr, řekla jeptiška a navlékla šprcku na svíčku (pozn. oblíbená hláška budoucího tchána-stavbyvedoucího, kterou kolega z práce několikrát zachytil a teď ji rád používá). V průběhu dalšího týdne došlo k obezdění věnce, při kterém jsme si pořádně otlačili kolena, svázání armatury do věnce kdy jsme si pořádně podrápali ruce a na úplný závěr jsme položili kari sítě. Během těchto prací pořádně přituhlo, tak jsme se obávali betonování stropu, aby nedošlo k narušení zrání betonu, ale vše dobře dopadlo a 24. října dorazila dle plánu pumpa, zprovoznila nářadíčko a už najížděly domíchávače.

Vše šlo podle plánu, až na to, že beton s chemickými přísadami tuhnul před očima a na rozhrnování jsme byli jen 2. Byla to rasovina – 14 m3, ale zadařilo se. Následující dny pršelo, bylo teplo a beton si parádně vyzrál. Dle domluvy dorazil zbytek materiálu na 2 šáry a štíty, takže jsem se pustily do stavby lešení, zapojení vrátku a tvárnici po tvárnici posílali nahoru. Nic nejde jednoduše, ale za tři dny byl vyzděný obvod a štíty po překlady nad okny. Následovalo šalování, betonování, kropení a dozdění. Počasí přálo, suchý říjen a ještě sušší listopad, kdy se dalo pracovat každý víkend. A co ještě stihneme před zimou? Firma se vrhne na střechu a nás čekají dodělávky – odvoz podpěr, úklid a zazimování „chalupy“. A ještě inzerát… Prodám nový nepoškozený stavební materiál, uskladněný pod střechou, který nám zůstal na stavbě. H+H Exc. tvárnice 500/250/300 – 30 ks (celá zabalená paleta) + 6 ks, cena 65 Kč/ks Keramický nosník Heluz 400 – 1 ks, 650 Kč V případě zájmu piště na e-mail: sssnooopiiik@seznam.cz, dohoda na ceně 100% možná.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Simona a Tomáš
Simona a Tomáš (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací