Zdění druhého patra

Autor: Daves a Tadeáška (13 příspěvků)
2. 2. 2011
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Je prvního září, děti se vrátily z táborů a jdou do školy. Nebude tedy tak jednoduché pracovat na stavbě a pokud chceme letos stihnout střechu, měli bychom asi pohnout. Protože bylo pěkně teplo a beton na stropu schnul poměrně rychle, nedávali jsme mu zbytečně čas navíc a začali stavět druhé patro.

Terezka už se nebála a zdila úplně samostatně a když může ona, můžou i děti ;-)

Do horního patra jsem promítl zkušenosti nasbírané stavbou spodního patra. Jinak řečeno - už jsem se s tím tolik nepáral :) Vybral jsem si týden dovolené a zdil hlava nehlava. Zastavil se i táta, takže svařil sloupy a hned jsme je ztopořili.

Jeden den celý propršel a nedalo se vůbec zdít. Zalezl jsem si tedy dolů pod strop a ze dvou traverz a zbytků vytvořil schody. Když přestalo konečně pršet, založila Terezka čelní stranu s pilíři a já dozdíval zadní část a obezdíval sloupy.

Reklama

Věnce jsme se rozhodli umíchat sami, přijeli pomoci bratři s tátou. Celkem jsme umíchali 1.8 kubíku. Strašná práce. Když byly věnce hotové, zbývalo rozmístit překlady a traverzy. Na štíty jsem si natáhl provázek a nahrubo nazdil. Až budou krokve, dozdím to načisto.

Tolik letem světem ke druhému patru a raději se vrhneme na video, neboť obraz vydá za tisíc slov. 

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Daves a Tadeáška
Daves a Tadeáška (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací