Střecha

Autor: David a Evik (15 příspěvků)
19. 12. 2010
0 komentářů
Střecha
Příspěvek stavebníka
Na kompletním zhotovení střechy jsem byl domluvený s partou kamarádů mé přítelkyně Evičky. Mělo se začít v září, ale měli hodně práce na dodělávkách jiných střech a tak jsem začal uvažovat o někom jiném.

Narychlo jsem zkoušel poptat alespoň tesaře, ale všichni chtějí mít dům pod střechou do zimy a tak to bylo bez šance. Nakonec jsem se dočkal a v půli října se začalo.

Dělali to jako melouch a tak vlastně jen o víkendech, občas něco přijeli připravit třeba ve všední dopoledne. Řezivo z pily nebylo bohužel nijak kvalitní a krokve se kroutili do vrtule. To jim zkomplikovalo práci a vše se začalo natahovat.  Kluk, co počítal materiál se seknul třeba jen na palubkách o celých 40 M2, nějaké ty tašky koncové, nebo větrací taky neseděly a musel jsem je dokoupit, ale základních třeba zbylo cca 100 ks. No použiju je příští rok na garáž

Celkem mě rozbilo, když jim na konci nevyšla celá střecha o 5 cm a museli kompletně všechno odřezat a nastavit. To už ale byly okapové žlaby hotové, takže na jaře je musím nechat taky protáhnout. No a na střešních oknech taky žádná sláva, seříznuté tašky kolem nesedí a budu je muset ještě upravit, ale to až bude tepleji! A nakonec oplechování komína je taky nekvalitně provedené, protože když teď dlouho pršelo, objevili se mokré mapy na komínových tvarovkách pod střechou. No taky to budu muset asi ještě jednou přetáhnout silikonem.

Reklama

Celkově vzato nejsem s prací moc spokojený, ale věřím, že to postupně doladím a bude dobře

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Evik
David a Evik (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama