Zdění štítů a stavba krovu

Autor: Víťa a Káťa (15 příspěvků)
10. 8. 2010
1 komentář
Příspěvek stavebníka
Týden po betonování stropu jsme začali navážet materiál. Cihly jsme dostali nahoru do patra pomocí autojeřábu. Je to pomoc, protože když si člověk představí, že by měl vytahat do patra 20 palet materiálu, tak by se na to nejspíše vybodl.

Další dny jsme založili a vyzdili čtyři šáry nosného zdiva . Na fotkách je hodně vidět, jak nám během květnových deštích stavba promokla. Do zimy snad vše řádně vyschne a cihly by mohly bez úhony vydržet.

V dalších dnech jsme dopravili opět pomocí auto jeřábu a paleťáku zbytek cihel a pustili jsme se do vyzdívání věnců. Na věnec jsem použil příčkovky , které jsou levnější než věncovky. Do věnce jsme uložili armaturu, polystyren a šrouby pro uchycení pozednic. Betonovali jsme pomocí čerpadla, které sice vyjde dráž, ale tři kubíky betonu dostat do patra v kýblech, se nám zdálo příliš namáhavé.

V dalších dnech přišel na řadu tesař a jeho pomocník. Pozednice uložili pomoci nivelačního přístroje a v dalších dnech střecha začala růst. Šlo jim to jak po másle a dlouho jsem neviděl tak schopné řemeslníky.

Reklama

V průběhu stavby střechy jsme začali dozdívat i jednotlivé štíty a vnitřní středovou příčku. Bez nějakých větších problému tesaři střechu dokončili a poté se mohla na střechu natáhnout fólie, aby do stavby konečně nepršelo.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Víťa a Káťa
Víťa a Káťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací