Betonování stropu

Autor: Víťa a Káťa (15 příspěvků)
Kategorie: Strop
4. 6. 2010
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Náš dům bude s balkónem a vstup do něj bude taky z části zakryt. Proto jsme museli ještě před betonováním stropů vyzdít nosný sloupek a povařit profily, které jsou součástí stropu a balkónu.

Byla to celkem makačka, vyzvednout profily do výšky třech metrů. Nejdelší profil I200 byl dlouhý 4,7m, tak si dovedete představit, co to bylo za fušku ho tam dostat. Kratší profily I180 už byly o něco kratší a lehčí. Kamarád, který je profesionální svářeč, nám profily povařil a nám už zbývalo jen dokončit armování. Balkón jsme řádně podbednily, aby nám beton neskončil při betonování na zemi.

15.-19.5.2010 – povodně a déšť. Stavbu máme kousek od Těrlické přehrady, tak 100m od vody a cca 3m nad max. výškou hladiny. Přebytečná voda v případě delších dešťů pokračuje dále přes přepad hráze a proto nás povodně naštěstí nezasáhly.

Pokud ještě nemáte vybrán pozemek, dejte si hlavně pozor, aby nebyl v nějaké té záplavové oblasti. Viz. letošní povodně a opět hromada nešťastných človíčků. Vydatné letošní deště nikoho určitě nepotěšily a určitě nejsem jediný stavebník, který má z počasí deprese. Tři týdny nám trvalo, než jsme zalili strop betonem. Bohužel větru a dešti neporučíme.

Reklama

20.5.-29.5.2010 – stále prší, tak čekáme na vhodný den na betonování.

31.5.2010 – konečně!!! V den betonování ještě ve 12,00hod brutálně pršelo a já to chtěl opět zabalit. Nervy, ale zapracovaly a já si řekl. „Teď nebo nikdy“. A pustili jsme se do toho. Během betonování se ještě sem tam nějaká kapka objevila a mračna, která betonování provázela, nebyla příliš příjemná.

Přijel domíchávač s čerpadlem a šlo to jako po másle. Na stropy nám vešlo 16 kubíků betonu, suma sumárum 37tis. včetně čerpadla, které vyšlo na 4tis.,ale je k nezaplacení. Nakonec jsme beton raději ještě přikryli plachtou, což byla možná větší dřina, než betonování – foukal vítr , my měli jen jeden dlouhý žebřík a málo času .

Reklama

1.6.2010 – zase opět prší, ale nám to vyšlo a máme to v suchu. Hurá!!!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Víťa a Káťa
Víťa a Káťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama