Nosné konstrukce a krovy

Autor: Lukáš a Bětka (10 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
6. 7. 2009
1 komentář
Nosné konstrukce a krovy
Příspěvek stavebníka
Během zrání desky jsme si nechali přivézt střešní tašky – Tondach Polka 13, engoba červená a kamion dřeva na samotnou konstrukci.

Na začátku června jsme zahájili vlastní stavbu. Nařezalo se dřevo a sestavily se obvodové a vnitřní nosné stěny. Před jejich položením se pod ně natavila na desku izolace. Do míst, kde na vnější stěny přiléhaly stěny vnitřní, se nabily OSB desky. Poté se položily trámy a na ně opět OSB desky. Stejný byl postup v případě konstrukce podkroví. Pak se upevnily pozednice a vaznice a na ně se začaly upevňovat krovy. Vaznice (budou zčásti odhalené v interiéru) a obvod stropu přízemí jsou navzdory difúzně otevřenému systému stavby obloženy parozábranou, aby zde nevznikaly tepelné mosty. Průběžně vždy část našich pracantů upravovala desky FERMACELU a pracovala na opláštění celého domu zvenku, což je nutné před položením střešní krytiny – kvůli stabilitě celého systému. Do míst, kde jsou zevnitř OSB desky, jsme už prostor mezi Fermacelem a touto deskou vyplnili minerální vatou. Střechu jsme stihli ještě zajistit paropropustnou fólií.

Téměř celý měsíc jsme se potýkali s nepřízní počasí, takže vznikaly velké časové prodlevy. Nebýt těchto komplikací, mohla být po třech týdnech položena střecha - k jejímu položení ještě ale zbývá doplnit něco málo Fermacelu na vnější stěny, podložit sloupy nesoucí vaznice sloupy až do přízemí a střechu opatřit latěmi.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš a Bětka
Lukáš a Bětka (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací