Pokládka krytiny a obložení komínu

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
9. 2. 2010
0 komentářů
Pokládka krytiny a obložení komínu
Příspěvek stavebníka
V pondělí 1.6.2009 měli klempíři hotovu velkou část střechy. Asi by ji pokryli celou, ale to bych nesměl mít špatně postavený komín, který jsem rozebíral a také mi pochybělo trochu latí na krytinu.   Latě se musí nařezat a naimpregnovat. Na pile je totiž nemají skladem Je to míra 5x5 cm a ty nikdo nechce ( prý jen já ).

Bude se opakovat, ale tito klempíři, kteří mi dělají střechu jsou supr. Vůbec neremcají a makají. Pokud mají nějaký problém (z velké většiny mojí vinou) ihned ho opraví nebo dají do pořádku.

Pokud někdo uvažuje o pokládce střechy, tak vřele doporučuji. Dělají i krovy. Cena není nejvyšší a za tu práci je pro mne velmi dobrá.

Omítnutí a obložení komínu V týdnu od 9.6 do 14. 6. 2009 jsem měl dovolenou a šlapal si po horách. Proto jsem měl týden výpadek ve stavění. Ve úterý 16.6.2009 jsem na komín natáhl lepidlo se síťkou a nechal zaschnout. Ve středu mi pokrývači položili latě na konec střechy a kolem komínu položili fólii, abych při obkládání nezašpinil krytinu, ze které by to nešlo dolů. Na komín mi připevnili latě, abych věděl odkud mám omítnout nadstřešní část komínu.

Komín jsem obkládal obkladem, který jsem koupil v Polsku v Castoramě za nějakých 700 kč za 4,5m2 což je velmi dobrá cena. U nás jsem ho viděl od Heluzu za 6kč jednu cihličku (obklad) a to by vyšlo o hodně dráž. Jediný problém byl v tom , že mi klempíři pokryli celou střechu a já musel nahoru ke komínu po střeše.

Reklama

Nebyl by to až takový problém, kdybych nemusel chodit dolů dořezávat kousky obkladů. Na to, že nejsem žádný obladač tak to šlo docela dobře. Mezery jsem dal 8mm křížky. No není to úplně nejpřesnější, ale na komín je to dobré ( ještě že leží tak vysoko :) ). V pátek 19.6.2009 jsem chtěl obkládání dokončit jenže mě od komínu vyhnal déšť. Meterologové tvrdí, že je to okluzní studená fronta, ale pro mě je to je déšť. 25.6.2009 jsem pokračoval v obkládání komínu. Komín jsem vlastně už měl obložený a tak jsem nanášel do spár spárovací hmotu. Koupil jsem šedou ať se tolik nešpiní. Vzal jsem flexibilní spárovací hmotu a mrzí mě, že jsem taky ten obklad nepřilepil flexibilním lepidlem. No snad to vydrží. 25.6.2009 jsem udělal jen tu nejdelší stranu a opět mě vyhnal déšť.

Pokračoval jsem ve spárování druhý den 26.6.2009. Docela to šlo vyspárovat, akorát problém byl v tom, že jsem si obklad pěkně zašpinil a teď to z něj nejde dolů. Jakž takž jsem to umyl a pustil na střechu klempíře, kteří dodělají střechu a oplechují komín. Pak to zkusím ještě nějak domýt. Sice ještě nevým jak, ale nějakou radu snad na netu najdu. Ve čtvrtek 25.6.2009 jsem konečně dokončil obkládání komínu a klempíři tak mohli dokončit pokrývku střechy. To dodělali ten samý den.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací