Přichycení pozednic

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
20. 11. 2009
0 komentářů
Přichycení pozednic
Příspěvek stavebníka
16.5.2009 jsem se rozhodl připevnit pozednice k věnci. Jelikož pozednice již byli usazeny, tak jsem před krokev vyvrtal díru o průměru 16 mm a do ní na chemickou kotvu připevnil 14 mm závitovou tyč s pevností 8,8. Tyče jsem se snažil dávat minimálně 15 cm hluboko.

Někde se to nepovedlo, protože jsem při vrtání narazil na hřebínek, ale pod 11 cm není žádná. Mám jich tam dost tak by to mělo udržet. K této tyči jsem potom přišrouboval plocháč o šířce 5 mm s třemi díry pro 8 mm vruty délky 110 mm, které jsem přišrouboval k pozednici.

Chemické kotvy jsem zkoušel po zatuhnutí vytáhnout a opravdu drží dost dobře. Takto jsem je připevňoval cca 1,5 m vedle sebe. To by mělo stačit.

17.5.2009 jsem byl zkontrolovat jak drží šroubové tyče v betonu a ty, které byly vyvrtané vrtákem průměru 18 se zdáli lepší než ty vyvrtané průměrem 16. Dokončil jsem všechny závitové tyče a přišrouboval je k pozednici. Nějaké plocháče mi zbyly, a tak jsem je někde dával po dvou na sebe.

Reklama

Vruty jsem musel šroubovat do pozednic vračkou, jinak by mi asi upadli ruce při tak dlouhých vrutech. Akorát jsem je dotáhnul klíčem.

Galerie

Přichycení pozednicPřichycení pozednicPřichycení pozednicPřichycení pozednic
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama