Jak proběhl workshop strojní aplikace vnitřní vápenné omítky

Autor: Tereza Malinová (119 příspěvků)
Kategorie: omítky a štuky
17. 6. 2019
0 komentářů
Redakční článek
Na bezmála třicet účastníků prvního letošního stavebního workshopu čekalo, kromě Pavla Tesárka, slunce a perfektně připravená stavba. Ústředním tématem byla strojní aplikace vnitřní vápenné omítky Baumit Klima. Všichni přítomní se nemohli dočkat, až uvidí aplikaci naživo.

Po krátkém uvítání na stavbě v obci Předboj již přišli na řadu odborníci ze společnosti Baumit, kteří představili paropropustné omítky Baumit Klima a ukázali její aplikaci, následné zpracování až po finální filcování.

Živá diskuze o cenách omítek

Během ukázky probíhala živá diskuze. Nejvíce se na sobotním workshopu řešila příprava podkladu i samotné zpracování materiálu. Řeč se zavedla také k zajímavému cenovému srovnání jednotlivých typů omítek. „Na první pohled by se u jedné omítky mohlo zdát, že je v porovnání s druhou omítkou drahá. Ovšem když k pořizovací ceně započítáme zpracování, potřebnou vrstvu, další práce a vrstvy nutné k dokončení finální omítky, můžeme zjistit, že je tomu naopak,“ řekl Pavel Tesárek.

Jak se workshop líbil svépomocníkům?

Níže uvádíme vybrané komentáře od účastníků. Ten poslední opravdu zahřeje! "Workshop byl přínosný, byl jsem rozhodnut pro sádrové omítky a nyní jsem na vážkách, jestli jít do Klima omítek, alespoň do některých místností." "Díky za super akci, odnesl jsem si základy o omítkách, které mi chyběly." "Na akci oceňuji, že člověk vidí pracovní postupy a může se setkat s realizační firmou." "Líbilo se nám to, hlavně ta praktická ukázka. Teď víme, na co si dát pozor. Využijeme to při stavbě našeho domu." "Workshop se mi strašně líbil. Děkuji Pavlovi Tesárkovi, protože díky jemu jsme se s přítelkyní rozhodli postavit si vlastní dům!"

Reklama

Omítka Baumit Klima

Nová vápenná omítka Baumit Klima je díky svému složení a mikroporézní struktuře schopna pojmout velké množství vzdušné vlhkosti a následně ji při nízké relativní vlhkosti vzduchu rovnoměrně uvolňovat do interiéru. Slouží tak jako účinná regulace vlhkosti v interiéru. Více se o omítkách a o tom, jak přispívají ke kvalitě zdravého bydlení, dozvíte v tomto videu.

Máte tip na téma dalšího workshopu? Pošlete nám jej na email podpora@svepomoci.cz

Děkujeme všem účastníkům! Tým Svépomocí.cz

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová
Tereza Malinová (119 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací