Po ohlednutí stavba stále roste

Autor: Honzík a Vejulka (8 příspěvků)
28. 8. 2018
0 komentářů
Po ohlednutí stavba stále roste
Příspěvek stavebníka
Obvodové zdivo do prvního patra hotovo. Super...není to tak hrozné tahat tvárnice, horší bylo to ztracené bednění...

Překlady, věnec, překlady, věnec....BETON, BETON a zase BETON. Už i náš pětiletý syn viděl cement v obchodě místo prostěradel :-). Dobetonováno,dozděno...V baráku konečně ani cihla.

Začali jsme nasazovat okna. Některé jsme si našli na bazaru v super stavu a za levno. Okna jsem očistila a mohli se usazovat. Hodně montážní pěny a je to, skoro na centimetr přesně. Mám opravdu šikovného chlapa. Sice není střecha, ale jsou okna a dveře...Je to skvělej pocit.

Po našem nadšení se dostavila otázka střechy. Objednáme, navozíme dřevo z místní pily. Pan majitel nám vyšel maximálně vstříc a dřevo prodal v cenové relaci, kterou jsme si určili. Měli jsme okolo 3 m3.

Veškeré trámy, latě a fošny je potřeba natřít sajrajtem proti sajrajtům...Tak já skoro celý víkend stříkala dřevo a honzík ořezával trámy dle potřeby. trámy jsme nakonec na střechu dostali pomocí lana a našich svalů - ještě, že na to tahání jsme zvyklí. Byla to fuška, ale zvládnuto.

Ten víkend zbývalo udělat podlahu v prvním patře. Nakonec dřevěnou, pod dětským pokojem bude ložnice a tam hluk v noci nebude. Na trámy jsme připevnili OSB desky a na ně šel protihlukový 3 cm polystyren, na ten jsme pokládali desky dřevotřísky. Huráá děti mají pokoj i s okny....po žebříku už se naučili tak je tam momentálně hraček jako by jsme tam už bydleli. Na krovy jsme v neděli večer stihli dát ještě kontaktní parozábranu.

V neděli 21:30 jsme měli co jsme chtěli stihnout. Venku pršelo a my byli schovaní v baráku...co víc si přát. A tak sice už unavení a se ztrátou energie pokračujeme a podbíjíme střechu na přípravu na krytinu, ale o tom příště... Jdou se shánět penízky na další část realizace. Do teď mne baví pohledy lidí, když řekneme:

"Stavíme si dům, ale jenom my dva - nikdo jiný nám nepomáhá, žádná firma, žádní brigádníci"....:-) Tak ať se daří i vám... :-)

Náklady

Název položkyCena
Kotvící materiál na tramy/krovy
2 500 Kč
Roxory
2 500 Kč
Hřebíky,šroubky....cca
1 000 Kč
Kontaktní parozábrana
1 500 Kč
Polystyren
1 000 Kč
Dřevotříska
3 000 Kč
OSB
3 000 Kč
Penetrace na dřevo
800 Kč
Dřevo
16 000 Kč
Montážní pěny
1 000 Kč
Stavební hořák
800 Kč
Cement
2 000 Kč
Písek
4 500 Kč
Okna+balkonové dveře+vchodové dveře
20 000 Kč
Celkem59 600 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honzík a Vejulka
Honzík a Vejulka (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací