Vyplatí se přeměnit obyčejné dveře na bezpečnostní?

Autor: HT Dveře (4 příspěvky)
29. 3. 2018
0 komentářů
Vyplatí se přeměnit obyčejné dveře na bezpečnostní?
Komerční
Vstupní dveře jsou uvítací bránou pro vás i návštěvy. Často si ale neuvědomíme, že by měly sloužit zároveň jako nedobytná hradba, která nás má chránit nejen proti zlodějům. Zjistěte, jestli se vyplatí upravit původní dveře, nebo je lepší pořídit si nové – bezpečnostní.

Nejlevnější variantou je nový zámek

Zabezpečení vstupních dveří do bytu nebo domu vyjde oproti pořízení bezpečnostních dveří levněji. První variantou je kování s bezpečnostní cylindrickou vložkou, které chrání zámek a část dveří. V nabídce najdete také přídavný zámek. I když si ale pořídíte to nejkvalitnější kování s prvotřídním zámkem, chráníte jen minimální část dveří. Zloděj s trochou důvtipu dá před vrtáním zámku přednost vysazení dveří a bezpečí je to tam.

Vyplatí se přeměnit obyčejné dveře na bezpečnostní?

Bezpečnostní závora nevypadá hezky

Efektivnějším řešením je bezpečnostní celoplošná závora. Chrání vstupní dveře jak v zámkové části, tak v pantové části. Měla by vás tedy na rozdíl od nového zámku ochránit i před vysazením dveří. Vyrábí se ve dvou velikostech 80 a 90 cm, využijete je tedy hlavně pro vstupní bytové dveře. Bezpečnostní závora zaručí sice vyšší ochranu, i tak ale není nepřekonatelná a výrazně naruší vzhled dveří. K jejímu uzamčení potřebujete navíc další klíč.

Bezpečnostní dveře vám nabídnou až 15 zamykacích bodů

Bezpečnostní dveře jsou sice dražším řešením, rozhodně se ale vyplatí. Jejich výhodou je konstrukce s vícebodovým zamykáním. Kvalitnější dveře jsou opatřeny až 15 zamykacími body. Ochrání vás proti vysazení, hrubé síle nebo útokům páčidel, šroubováků a podobných nástrojů. Součástí bezpečnostních dveří je přídavný zámek vybavený vrtulkou. Díky ní můžete zamykat dveře zevnitř bez použití klíče a nezatěžujete centrální zámek.

Vyplatí se přeměnit obyčejné dveře na bezpečnostní?

Ochrana nejen proti zlodějům

Bezpečnostní vstupní dveře jsou vhodné do domu i do bytu. Nabízí bezpečnostní třídu 3, která odolá proti vysazení, hrubé síle i dalším technikám zlodějů. Kromě toho skvěle vypadají a nabízí i další výhody:

  • Protipožární ochrana – po určitou dobu (v závislosti na modelu) brání v šíření plamenů a kouře.

  • Protihlukový útlum – díky patentované konstrukcí dveřního křídla a těsnění k vám bude pronikat až o 44 decibelů méně. Neuslyšíte tedy hlasy z chodby nebo ruch z ulice.

  • Skvělé tepelně-izolační vlastnosti – speciální dvojité těsnění vám ušetří peníze za energie.

Vyplatí se přeměnit obyčejné dveře na bezpečnostní?

Poraďte se s odborníky

Pokud chcete vybrat ty správné dveře, obraťte se na firmu HT dveře. Kromě cenných rad vám zaručí i kompletní montáž včetně výměny zárubní.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HT Dveře (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama