Opravdový krb hotový za půl hodiny? Snadno, s moderními a výkonnými krbovými stavebnicemi

Autor: HAAS+SOHN (5 příspěvků)
Kategorie: krb
17. 9. 2017
0 komentářů
Opravdový krb hotový za půl hodiny? Snadno, s moderními a výkonnými krbovými stavebnicemi
Příspěvek stavebníka
Klasický krb, který je pevnou součástí domu, má přeci jen něco do sebe. Není to jen stylový doplněk interiéru, výhodou oproti krbovým kamnům je i větší schopnost akumulace tepla. Krb příjemně sálá ještě dlouho po vyhasnutí ohně. Pokud toužíte po opravdovém krbu, a přitom chcete ušetřit čas a peníze, máme pro vás řešení. Krbové stavebnice od HAAS+SOHN Rukov zvládnete smontovat za půl hodiny, navíc si je můžete natřít upravit podle vlastního vkusu. 

Každá krbová stavebnice se skládá ze dvou částí, krbové vložky a betonové obestavby. Montáž je překvapivě jednoduchá. Když je krbová vložka správně usazená, stačí kolem ní naskládat jednotlivé betonové dílce a slepit je akrylátovým tmelem. Postup je stejný jako třeba při sestavování zahradního grilu. Betonové díly se dodávají v surovém stavu. Můžete je buď natřít fasádní barvou nebo použít štukovou omítku, vždy je ale potřeba podklad nejprve upravit penetrací.  Pokud váháte, nebo máte další otázky, můžete navštívit stánek HAAS+SOHN Rukov na nadcházejícím veletrhu For Arch. Ochotně vám poradíme s krbovými stavebnicemi, krbovými kamny či výměníky.

Opravdový krb hotový za půl hodiny? Snadno, s moderními a výkonnými krbovými stavebnicemi

Stavebnici je nejlepší vybírat podle krbové vložky. Důležité je zvolit správně její výkon, aby místnost nepřetápěla. V neposlední řadě je třeba zohlednit nosnost podlahy. Oproti krbu stavěnému na míru je sice krbová stavebnice podstatně lehčí, přesto ale může celá sestava vážit okolo 500 kg. Na výběr jsou tři druhy krbových vložek: Jonava IV, Pinus AL a Malvik IV. Každá má externí přívod vzduchu, takže nespotřebovává vzduch z místnosti. Hlavně v pasivních domech s vysokou vzduchotěsností je externí přívod nezbytný, i v klasické stavbě se vám ale díky němu bude o poznání lépe dýchat. Všechny krbové vložky od HAAS+SOHN Rukov jsou jednoplášťové. Před plechovým pláštěm je silná šamotová vyzdívka, která část tepla akumuluje a část předává dál do prostoru mezi vložkou a obestavbou. Díky tomu se naráz ohřívá velké množství vzduchu, který pak stoupá do místnosti širokou mřížkou v horní části sestavy.

Reklama
Opravdový krb hotový za půl hodiny? Snadno, s moderními a výkonnými krbovými stavebnicemi

Vybrat si můžete z několika designů krbové stavebnice. Ten, kdo preferuje klasické tvary, sáhne nejspíše po modelu krbové stavebnice GENF II, moderní rovné linky pak nabízí třeba modely ADONIS II, nebo ASCIM II. Pokud nemáte místa nazbyt, mohla by vás zajímat krbová stavebnice PINUS II. Dodává se buď v rovné variantě s hloubkou jen něco málo přes 40 cm, nebo v praktickém rohovém provedené, u kterého navíc můžete zvolit i horní přívod vzduchu. Kompletní nabídku krbových vložek najdete na www.haassohn-rukov.cz

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HAAS+SOHN (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací