Podzemní plastové sklepy – úsporná lednice pod zemí

Autor: ITMS plast (4 příspěvky)
14. 12. 2016
0 komentářů
Podzemní plastové sklepy – úsporná lednice pod zemí
Příspěvek stavebníka
Podzemní plastové sklepy – na první pohled zvláštní pojem, který však svým uživatelům slibuje celou řadu výhod. O co se vlastně jedná? Podzemní plastové sklepy oceníte například tehdy, když potřebujete vhodné skladovací prostory pro uchování nejrůznějších plodin pro své osobní potřeby i tehdy, když potřebujete pořádný sklep pro své podnikání. Váš problém poměrně jednoduše vyřeší ITMS plast, firma dodávající hotové plastové sklepy, které nevyžadují žádné velké stavební úpravy a ještě vám ušetří místo.

Podzemní plastový sklep jako praktická alternativa

Skladování některých typů potravin či nápojů – od brambor přes mrkev a jablka až po víno, je vždy nejlepší využít prostor sklepa, který je pod úrovní terénu a nabízí tak pro uskladnění vhodné podmínky. Ke klasickým sklepům jsou pak ty plastové velmi zajímavou a praktickou alternativou. Jednou z jejich nesporných výhod je, že se v nich jednoduchým způsobem dá udržovat neměnná teplota i vlhkost. Právě tyto parametry jsou totiž častým nešvarem mnoha klasických sklepů. Plastové sklepy díky tomu umožňují využít skvělých podmínek, ve kterých je mnohem menší riziko vytváření plísní. Skladované potraviny a další produkty tak vydrží dlouho v dobré kondici a čerstvé.

Plastový sklep funguje jako lednice zakopaná pod zemí

A jak vlastně takový plastový podzemní sklep vypadá? Tvoří jej velká plastová nádoba, kterou lze připodobnit například sudu. Ta je umístěna pod povrchem země. Při troše zjednodušení jde prakticky o jakousi plastovou lednici zakopanou pod zemí, přičemž z ní vychází krk, který má široký vstup. Do této „ledničky“ v podobě podzemního plastového sklepa je pak možné pohodlně vstoupit po schůdcích.

Podzemní plastové sklepy a jejich umístění

Podzemní plastové sklepy se mohou umisťovat přímo pod dům. V takovémto případě je bez problémů možné mít vstup do sklepa v jedné z místností – často se jedná o kuchyň. Dalším častým umístěním plastových sklepů, které jako výrobce doporučujeme, je místo obklopené stromy. Ty totiž z půdy přirozeně vytahují přebytečnou vlhkost, což je pro plastový sklep žádoucí. Na druhou stranu není dobré plastový sklep umisťovat na velmi zahřívané místo, na které většinu dne přímo svítí slunce.

Výhody, které přináší podzemní plastové sklepy

Reklama

Jaké jsou tedy výhody podzemních plastových sklepů oproti klasickým sklepům? V první řadě jsou velmi nenáročné na údržbu a vyznačují se dlouhou životností. Mají velmi dobré hydroizolační vlastnosti a díky tomu do nich proniká mnohem méně vlhkosti než do klasického sklepa. To s sebou pak nese také naprosto minimální riziko vzniku plísní. V neposlední řadě je třeba zmínit snadnou montáž plastového sklepa – ten je tak prakticky ihned připraven ke skladování potravin. Nespornou výhodou je také značná úspora místa a také energie, kterou byste jinak museli pro chlazení potravin vynakládat. Vytěženou zeminu je navíc následně možné bez problémů využít pro pěstování dalších plodin, které následně můžete ve svém novém sklepě skladovat.

Základem plastového sklepa je vodotěsný a odolný materiál

ITMS plast pro výrobu certifikovaných plastových sklepů využívá výhradně těch nejmodernějších technologií a materiálů. V jejich případě je velmi důležitá jejich vodotěsnost a odolnost proti agresivním látkám, opomenout nelze ani velmi dlouhou životnost. Nedílnou součástí výroby kvalitních plastových sklepů je také zkušený kvalifikovaný personál, na kterém si ITMS plast velmi zakládá.

Materiály pro plastové sklepy jsou certifikované pro kontakt s potravinami

Veškeré výrobky z kategorie plastových sklepů splňují podmínky certifikace podle standardů, což je v případě tohoto typu výrobků velmi důležité. Zákazníkům proto velmi doporučujeme, aby se zajímali zejména o certifikaci materiálů k použití pro kontakt s jídlem. U podzemních plastových sklepů od ITMS plast si těmito certifikáty můžete být jistí.

Reklama

VIDEO PODZEMNÍ PLASTOVÝ SKLEP:

Galerie

Podzemní plastové sklepy – úsporná lednice pod zemíPodzemní plastové sklepy – úsporná lednice pod zemíPodzemní plastové sklepy – úsporná lednice pod zemí
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ITMS plast (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací