Darwin by měl radost

Autor: Koemmerling.cz (1 příspěvek)
23. 9. 2015
0 komentářů
Darwin by měl radost
Komerční
Fakt, že vše je předmětem vývoje, který je ovlivňován vnějšími podmínkami, je základním postulátem současného chápání světa. Stejným zákonitostem podléhají i profilové systémy firmy profine GmbH, které se na trzích etablují pod značkami KBE, Kömmerling a Trocal.

Nový profilový systém se stavební hloubkou 76mm definitivně vykročil ze slepé uličky dlážděné počtem komor, tloušťkou stěn a jinými muzeálními relikty a posunuje techniku profilových systémů do zcela nové úrovně technických, estetických i užitných vlastností. Jedná se o platformový modulární systém s vnitřní konstrukcí optimalizovanou pomocí FEM (metoda konečných prvků). Výsledkem jsou hodnoty tepelné izolace spojené se statickým potenciálem a tvarovou stálostí, které jsou standardními systémy nedosažitelné. Systém je navržen jako dvouřadový se separátními systémy s dorazovým a středovým těsněním funkční spáry. Již základní, konvenčně vyztužený systém, s dorazovým těsněním dosahuje při plném vyztužení hodnoty prostupu tepla Uf = 1,1 W/m2K, středový systém pak Uf = 1,0 W/m2K. Systém je dodávám kromě barvy bílé i v 44 barevných fóliích s dekorem dřeva, či v různých RAL barvách.

Darwin by měl radost

Prvním upgrade tohoto základu je opláštění hliníkem z vnější strany, které dovoluje volit úpravu povrchu z nepřeberného množství barevných odstínů. Navíc je možné volit spoje hliníkového opláštění buď „na tupo“ jako u dřevěných oken, či na pokos, jako u oken hliníkových. Druhým upgrade systému je použití konstrukčního spojení vnější hliníkové výztuže v kombinaci se systémově vypěněnými plastovými profily. Tato konstrukce umožňuje vedle bezprecedentních hodnot prostupu tepla oknem (Uw ˂ 0,7 W/m2K) vytvářet i velmi rozměrné konstrukce v barevném provedení pro potřeby pasivních domů. Dalším stupněm je pak doplnění standardního okna vnějším křídlem s dalším jednoduchým zasklením a do vzniklého meziprostoru instalace žaluzie – tedy zdvojené okno AddOn. K již tak exkluzivním hodnotám prostupu tepla se tak připojí velmi efektivní protisluneční ochrana ovládaná z interiéru a především pak vynikající protihlukové vlastnosti. Jak je z uvedeného patrné, podařilo se na stavební hloubce 76mm realizovat výkon, který na trhu v současnosti nemá konkurenci. Spojení nejvyšší tepelné a akustické ochrany se statickou tuhostí a tvarovou spolehlivostí oken a dveří bez omezení barevného ztvárnění je naprosto ojedinělé.

A to je teprve začátek…

Autor: Ing. Petr Špiroch Fotografie: Archiv firmy profine GmbH http://www.koemmerling.cz/

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Koemmerling.cz (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací