Podlahovka a jiná sranda..

Autor: Pavel a Lucka (5 příspěvků)
22. 5. 2014
3 komentáře
Podlahovka a jiná sranda..
Příspěvek stavebníka
Zdravím. Našel jsem trochu času pro napsání teprve druhého článku o našem snažení. To je furt samá práce a žádná zábava :-), ale já to stále beru s úsměvem :-).

Měl bych zde napsat asi celou řadu rozsáhlých článků o každém našem postupu, stejně jako to děláte vy ostatní. Já se sem teď dostal při troše klidu jen díky tomu, že pánové, co dnes byli zalít podlahu anhydritem, byli tak šikovní a rychlí :-).

Proto zde nebudu dávat články o : -elektroinstalaci -rozvod vody včetně odpadů -omítky -zateplení stropu -vstupní dveře a vstup na terasu ... a spoustě dalších ,,drobností", které už jsou za námi.

Jak jsem již naznačil, momentálně máme čerstvě za sebou zalití podlahového topení. Topení a zalití je vlastně jediné na celém domě, co realizuji pomocí firmy. Jinak vše svépomocí :-). Topení mi dělala firma pana Ligockého a jsem s ní zatím max. spokojen, ale nebudeme raději chválit dopředu. Přípravu podkladu (polystyren, termofolie, dilatace) a finální zalití podlahy včetně přebroušení, firma Podlahy Duda. Perfektní a solidní jednání nutno podotknout!!!

Reklama

Položení polystyrenu trvalo den a půl a to jen z toho důvodu, že základová deska byla katastrofálně křivá. Pro panáčky od pana Dudy žádný problém,vyrovnáno, položeno vše celkem rychle a za solidní cenu! Já bych to dělal sám dva víkendy a zcela jistě ne tak rovně :D

Topenáři měli přijít hned po víkendu v pondělí od 8hod ráno...Bylo 11 a panáčci nikde!!! To byla ale jediná taková kaňka. Omluvili se, že přijeli pozdě a hned se pustili do práce. V 11:20 začátek ve 14hod scházelo položit jeden pokoj, ale došel materiál, tak jsme se domluvili na druhý den ráno v 8hod (byli tam už 7:30 :-)) do 11hod bylo komplet hotovo, odtlakováno a připraveno na zalití..

Dnes je čtvrtek a dle domluvy v sedm ráno pánové s anhydritem čekali před barákem:-). Poupravili dilatační pásky, nalepili další do dveřních prostor a zalili..v devět hodin uklidili, podali jsme si ruce a nazdar. Spokojenost!

Reklama

-kompletní systém podlahového topení vč. kotle, přívodu plynu do baráku 9m, podlahovka má nějakých 105 m2. No zkrátka cena se vším všudy za 123.000Kč.

-anhydrit + polystyren 12cm, položení no zkrátka taktéž se vším za 52.000kč.

Nezbývá než se jen těšit na pondělí až tam naběhnu a s novým elánem se pustíme do další práce :-)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
kompletní systém podlahového topení
123 000 Kč
anhydrit + polystyren 12cm
52 000 Kč
vstupní dveře a vstup na terasu
33 000 Kč
rozvod vody
6 000 Kč
elektroinstalace
25 000 Kč
Celkem239 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel a Lucka
Pavel a Lucka (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací