Vymalování celého domu

Autor: Libor a Maruška (50 příspěvků)
Kategorie: Malování, tapety
19. 3. 2013
4 komentáře
Vymalování celého domu
Příspěvek stavebníka
Srpen, září 2012 Jo malování … tomuhle kroku předcházely 4 víkendy broušení omítek. Bohužel moje nadšení ze skvěle vypadajících omítek opadlo, když pořádně vyschly.

Najednou byly samý hrbol. Soused, který se byl u mě inspirovat těsně po omítnutí dopadl úplně stejně. Po omítnutí paráda, po vyschnutí tragédie.

Nevím, kde se stala chyba, ale po omítnutí, když byly omítky mokré, tak bylo vše perfektně hladké. Soused to reklamoval, takže mu omítkáři stěny a stropy ještě stěrkovali, ale mám dojem, že říkal, že to stejně není ono. Já jsem si omítky raději přebrousil. Bohužel se ta hrbolatost těžko zachycuje na fotce.

Podle mě omítací stroj špatně míchal vodu se sádrou, v různých místech různý poměr sádra-voda, a když to vysychalo, tak prostě někde odešlo více vody než jinde (tedy materiál více zmenšil svůj objem). Ale tuhle mojí domněnku omítač zavrhl, ale sám nebyl schopen říct, kde se stala chyba.

Reklama

Jenže jsem si později uvědomil, že jsem ručně zbytkem sádrové omítky natáhl na komín v podkroví a tam je po vyschnutí omítka bez hrbolů. Omítku jsem rozmíchal klasicky ve vědru pomocí vrtačky.

Pak přišla na řadu penetrace a barva, obojí od HETu. Vymalovat celej barák je taky celkem makačka. Už se mi z toho několika týdenního koukání na bílé stěny při broušení a malování dělaly mžitky před očima.

Celý barák jsme vymalovali pouze bílou barvou. Časem třeba dětem uděláme barevné pokoje, ale zatím nám bílá vyhovuje.

Reklama

Galerie

Vymalování celého domuVymalování celého domuVymalování celého domu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Maruška
Libor a Maruška (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama