Okna

Autor: Jožka a Verča (18 příspěvků)
3. 4. 2013
13 komentářů
Okna
Příspěvek stavebníka
K oknům není co dodat. Rozkaz zněl jasně. Široký profil, 3 tesnění a taky tři skla. Navíc skryté panty. Rozhodovala cena.

Tak jsem běhal a běhal. Až jsem se dostal na cenu 99 tis. Okna pěnovali specialní pěnou, která nepropouští vodní páru. Místo těch pásek, kterými se to normálně olepuje. Montáž byla týden před Vánocemi 2011.

Okna Trocal 88+. Skryté panty byl bonus zdarma, protože byla zrovna akce. Francouzské okno jsme opatřili klikou z obou stran a zámkem stejným jako od hlavního vchodu. Francouzské okno i vstupní dveře jsem nepodezdíval, ale nechal jsem je dat na zateplené profily. Lepší se pak dělají podlahy.

Asi měsíc před stěhováním to bylo v srpnu 2012 jsem si nechal do suseda zaměřit síťky a žaluzie. A přišlo se na nemilou věc. Všechna štulpová okna byli nahoře i dole v prostředu prohnuté cca celkem o 0,5cm. Tím pádem neseděl rozměr okna a lehce drhly.

Reklama

Takže ihned řešit reklamaci. Teď jsem měl strach že poničí omítky a tak. Nejdřív to chtěli dělat tak, že provrtaji profil nahoře i dole a turbo šroubem to roztáhnou. No jo ale pak je 6 nebo 7 komor v kaši a okna jdou do....! 

Vyřešilo se to nakonec tak, že se z venku vyškrábla pěna a do okna dali vzpěru, kterou to natáhli na původní rozměr a znova zapěnovali. No jo jenže proč se to stalo: Prej to je tím že profil je moc široký a musí tam jít taky víc pěny. Která potom má tendeci tak silně expandovat, že prohne i rám okna.

Jenže soused říkal, že to dělá 70% štulpových oken. 

Reklama

Poučení: Nedávejte si štulpová okna, ale radějí okno zvětšete a dejte se středovým sloupkem. Já už to vím, ale je pozdě. Navíc na štulpu se špatně dáva síťka proti hmyzu.

Náklady

Název položkyCena
Okna
99 000 Kč
Celkem99 000 Kč

Galerie

OknaOknaOknaOkna
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jožka a Verča
Jožka a Verča (18 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací