Podlahy

Autor: Libor a Maruška (50 příspěvků)
8. 3. 2013
2 komentáře
Podlahy
Příspěvek stavebníka
Duben 2012 - Během zimy jsme provedli celkový úklid po omítání. Ještě, že jsme veškerou kabeláž obalili igelitem. Škoda jen, že jsme na podlahy nerozprostřeli igelit nebo prostě něco jiného. Ušetřilo by to práci při úklidu. Potom jsem všude dolepil IPU. Také jsem musel komplet vyklidit podkroví, kam jsem už stačil natahat spoustu krámů.

Původně jsem si myslel, že tam časem, až budeme bydlet, položím polystyrén a na něj dám OSB desky. Nakonec jsem se po diskuzi s podlaháři rozhodl nechat také udělat anhydrit.

Ta moje původní představa by totiž přišla na zhruba stejné peníze jako anhydrit (nehledě na to, že ty OSB bych dal co nejlevnější, takže tenké a ty by se asi brzo prošlapaly). Dále jsem také pro jistotu otestoval všechny světelné a zásuvkové obvody abych vyloučil poškození od omítačů. Usadil jsem konvektor a udělal jsem kolem něj bednění (zatím jsem jej nechtěl zalévat, protože jsme ještě nebyli rozhodnutí, jakou dáme plovoučku, tak abych měl ještě drobnou možnost výškového nastavení.

Nakonec jsem udělal bednění v místě vany a sprcháče (opět ještě nebylo rozhodnuto o velikosti a typu, takže jsem potřeboval nechat určitou možnost variability). S podlahářem jsem se domluvil, že dodá i položí polystyren.

Reklama

Už si to přesně nepamatuju, ale mám dojem, že za pokládku polystyrenu v přízemí i podkroví chtěli asi 3000 (nebo z mého pohledu podobně malou částku). To jsem samozřejmě nemohl odmítnout. Položili jej za 2 dny v přízemí i podkroví včetně dilatační pásky u stěn a fólie (já bych to dělal zas několik víkendů).

Když položili první vrstvu polystyrenu, tak jsem provedl na doporučení dozora zalití trubek a kabelů ekostyrenem. Po druhé vrstvě topenář připojil konvektor a v koupelně, zádveří a WC položil trubku podlahového topení.

Po pár dnech přijeli podlaháři s mixem a za necelé 2 hodiny vylili podlahu v podkroví i v přízemí. Docela mě překvapil jednoduchost vylévání.

Reklama

Nakonec po pár týdnech ještě přijeli podlahu přebrousit.

Podlahy se vším všudy (materiál vč. polystyrenu a práce) vyšly na 89 000Kč. Pokud by někdo chtěl kontakt na podlaháře, tak tady je: p. Tauš 736 688 160. Mají celkem dost velký záběr po celých středních Čechách.

Náklady

Název položkyCena
Podlahy(materiál vč. polystyrenu a práce)
89 000 Kč
Celkem89 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Maruška
Libor a Maruška (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama