Pokládání dlažby a spárování

Autor: Redakce (77 příspěvků)
23. 3. 2012
0 komentářů
Pokládání dlažby a spárování
Příspěvek stavebníka
Po broušení celé podlahy a napenetrování ve dvou vrstvách jsme se konečně mohli pustit do pokládání dlažeb. Jelikož jsme to nikdy předtím nedělali tak si manžel pozval na pomoc kamaráda, který s pokládáním již měl zkušenosti. Kamarád nám vše zaměřil a taky založil na největší ploše v obýváku, abychom potom mohli pokračovat s manželem sami a vše na sebe krásně navazovalo.

V pokládání jsme se snažili o to , aby vše na sebe navazovalo,aby všechny kachle dávaly pořád 30x60, i v přechodech na jinou barvu. Manžel namíchal lepidlo,speciální pro podlahové vytápění v baumaxu 205 Kč/1 ks na celý dům nám stačilo 7ks, poté se muselo vždy 15 min čekat, aby si lepidlo odpočinulo a mezi tím jsem nachystala kachle a manžel měřil, po 15 min jsme natřela hřebenem části, kde se měla klást dlažba, nachystala křížky, nebo jak tomu říká naše dcera ,,hvězdičky a vločky“ :o)

Takhle to šlo pořád dokola a pak jsme se vrhli na spárování. Zvolili jsme na bílo dlažbu a na krémovou –bílou spáru Baumax 5 kg/ 99 Kč

A na šedou dlažbu – barva Antracit šedá Baumax 5kg/ 239 Kč A zase se jelo, namíchat spárovačku, chvilinku teda přesně podle návodu 3 min nechat spočinout, potom já nalévala do spár, manžel stíral stěrkou po 15 min houbičkou setřít a tak dokola a dokola a dokola…….

Reklama

Po 24 hod my teda hned druhý den ráno jsme cca 3-4x vytírali a bylo to.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Redakce (77 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací