Nová generace tepelných izolantů pro zateplovací systémy Isover TWINNER

Autor: Isover (10 příspěvků)
Kategorie: Zateplení fasády
10. 11. 2011
0 komentářů
Nová generace tepelných izolantů pro zateplovací systémy Isover TWINNER
Příspěvek stavebníka
Potřeba zateplení většiny stávajících staveb při splnění nových požárních požadavků způsobily, že společnost Isover přichází s novým typem tepelné izolace pro zateplovací systémy ETICS.

Isover TWINNER je sendvičově uspořádaná tepelně a zvukově izolační deska z minerální vaty a šedého expandovaného polystyrénu, která se zejména vyznačuje výbornými izolačními vlastnostmi a třídou reakce na oheň B.

Vývoj v oblasti zateplení stěn neustále pokračuje, zejména v oblasti zvyšování izolačního výkonu, akustiky a požární bezpečnosti, to vše při zachování spolehlivosti a celkové ekonomiky. Také z tohoto důvodu společnost Isover zodpovědně přistupuje k vývoji a inovacím vlastních produktů pro zajištění vhodného řešení k dosažení maximální úspory energií s vynaložením optimálních investic.

Isover TWINNER je sendvičově uspořádaná tepelně a zvukově izolační deska, která je tvořena izolačním jádrem z grafitové izolace Isover EPS GreyWall a krycí vrstvou tvořenou izolační deskou Isover TF PROFI tloušťky 30mm. Spojení desek je provedeno průmyslovým slepením PUR lepidlem, které zajišťuje vysokou pevnost v tahu i smyku a umožňuje ekonomickou výrobu izolačních desek pro energeticky úsporné objekty v běžných tloušťkách 150 – 300 mm.

  • výborné protipožární vlastnosti – třída reakce na oheň B-s1,d0
  • vyhovuje požárním požadavkům dle ČSN 73 0810 bez použití požárně dělících pásů (0 – 22,5 m)
  • výborné izolační vlastnosti λD = 0,033 – 0,034 W/mK
  • jednoduchá zpracovatelnost při minimální hmotnosti
  • dokonalá ochrana šedého EPS proti slunci (není nutné stínění, možná montáž z lávek)
  • běžné tloušťky izolace až 100 – 300 mm (vhodné i pro nízkoenergetické a pasivní domy)
Reklama

Kromě standardních zkoušek v rámci certifikace byla velká pozornost věnována ověření požárních vlastností.

Izolační desky Isover TWINNER splnily podmínky pro zařazení do třídy reakce na oheň B-s1,d0. Nadstandardně byla provedena také zkouška dle ISO 13 785-1, která umožnila splnění ČSN 730810 bez požárně dělících pásy a velkorozměrová požární zkouška dle ISO 13 785-2. Jedná se unikátní požární test, který doposud nebyl v ČR prováděn. Velkorozměrová zkouška simuluje chování zateplovacího systému v extrémních podmínkách plně rozvinutého požáru. Během vlastních zkoušek nedošlo u Isover TWINNER k žádnému hoření ani podstatnému vývoji kouře. Zateplení fasády nešíří ani extrémní požár a zůstává celistvé, tzn., že nedošlo k žádnému odpadávání ani odkapávání částic zateplení.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Isover (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama