Omítky a izolace

Autor: Josef a Gábina (16 příspěvků)
3. 8. 2011
0 komentářů
Omítky a izolace
Příspěvek stavebníka
Po dokončení rozvodů elektřiny a vody jsme hledali řemeslníky na omítky. Měli jsme více nabídek od 205,- Kč do 300,- Kč za metr čtvereční. My máme zhruba 500 m2. Nakonec jsme se rozhodli pro firmu, kterou nám doporučil kamarád a která tu má i dobré jméno.

Za metr chtěli tu nejmenší částku - 205,- Kč. Také jsme se s nimi domluvili, že nám dozdí v koupelně geberit a v podkroví vyzdí ještě jeden šár nadezdívky. Omítky byly za týden hotové a vyšli na 107 000,- Kč i s dozdíváním.

Po jejich odchodu nás čekalo perfektní (!)  uklizení a vymetení stavby, aby jsme mohli nalepit izolaci-ipu. Před úklidem jsme ještě odstranili  podložení pod prosklenou stěnou na terasu a pod vchodovými dveřmi, vyzdili a dali polystyren.Pak jsme na podlahách odstranili škrabkou zbytky zaschlých omítek (šlo to ztuha, měli jsme to raději pozakrývat!) a vše důkladně vyzametali. Na izolaci padlo 5 rulí ipy. Museli jsme koupit tu dražší-protiradonovou. Jedna rule stojí 990,- Kč , takže nás to vyšlo na necelých 5 000,- Kč.

Nakonec jsme položili přes celý obývací pokoj husí krky, ve kterých se protáhne kabel na internet a na reproduktory. Vše hotovo a zítra mohou přijít pokládat podlahové topení!

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Omítky
107 000 Kč
Celkem107 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Josef a Gábina
Josef a Gábina (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací