Obklady a dlažba

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
2. 3. 2011
0 komentářů
Obklady a dlažba
Příspěvek stavebníka
V září jsme konečně začali s lepením obkladů a dlažby. Nejdříve jsme nalepili obklady a dlažbu ve špajzu v kuchyni. To mi dělal tchán, jelikož teď u nás sehnat nějakého obkladače je nadlidský výkon. Všichni mají tak minimálně práci na měsíc dopředu. Tak jsme se do toho pustili sami.

Obklady i dlažbu jsem koupil v SIKO koupelnách v Třinci, protože tam měli na ně slevu. Jelikož je to jen do špajzu, kde stejně budou regály, tak jsem chtěl tu nejlevnější a bylo mi v celku jedno jak vypadá. Jen měla být světlá. Kuchyň obklad Začátkem září mi tchán začal obkládat kuchyň. Jelikož jsou obklady dosti tmavé museli jsme k tomu přizpůsobit kuchyňskou linku a vybrali ji ve světlé barvě. Ještě před začátkem obkládání jsem musel do stropu vybít prostup na odtah z digestoře. Nemohl jsem to udělat dříve, protože jsme ještě nebyli celkem rozhodnuti, jak bude kuchyň vypadat, a kde bude odsávač par. Šlo to dost špatně, protože jsem to musel vybíjet ze spoda. Nahoře to bylo moc blízko pozednice a já se tam s kladivem nevlezl. Nakonec to, ale šlo. Díra byla trošku větší a tak jsem ji zafoukal pěnou.

WC Po dodělání obkladů ve špajzu a v kuchyni se tchán vrhnul na obklady na WC. Obklady jsou opět ze SIKO koupelny Třinec. Přivezli je všechny najednou (koupena, WC, chodba, předsiň) a řidič byl moc šikovný. Obklady nám pomohl nanosit do domu. Byli dost těžké. Hlavně ty na dlažbu.

Koupelna V říjnu u nás konečně na plno začal dělat obkladač, který už dodělává koupelnu a záchod, který už má krom spárovačky hotový celý. Záchod je barevně hodně teplý a veselý z čehož mám radost. Koupelnu jsme vybrali zelenou, a aby to nebylo celé fádně zelené rozhodli jsme ji oživit oranžovou. Myslím, že se to vcelku povedlo.

Obkladač nechtěl vanu usadit a tak jsme se dohodli, že si ji usadím sám. Koupené nožičky k vaně jsou podle mě nedostačující a tak jsem se rozhodl vanu obezdít ytongem 5cm a na ni posadit vanu. Ytong jsem přilepil ke zdi na něm jsem potom zřezal horní hranu, aby šlo posadit vanu. Na vaně jsem nechal nožičky podložil ytongem a zafoukal pěnou. Obkladač to potom obezdil z venkovní strany a vana se ani nehne.

Reklama

Jinak byl u nás ještě plynař, který dodělal domovní rozvod plynu až po tlakovou zkoušku a zhotovení revize. Vše v domě natáhl v měděných trubkách, které se dají natřít na jakoukoli barvu, jen na začátku musím poznačit, že jde o plynovou trubku. Na RWE jsme dohodnuti, že plynoměr přijdou připojit 8.11.2010, takže od tohoto data mohu topit konečně plynem a nejen v krbu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací