Montáž parapetů

Autor: Míra a Maruška (44 příspěvků)
Kategorie: Vnitřní parapety
25. 8. 2009
1 komentář
Montáž parapetů
Příspěvek stavebníka
Během obkládání se tedy dobetonovalo, co ještě nebylo. Také jsem se rozhodl dodělat vnitřní parapety. Rozhodl jsem se je lepit lepidlem. Dělá se to i na nízkodisperzní pěnu. Já vyzkoušel lepidlo, to fungovalo, tak jsem v tom pokračoval. Použil jsem na lepení tzv. hřebíky a vruty v tubě. Parapety jsem částečně zapouštěl do špalet, záleželo na omítce, ale bylo to zhruba 1cm z každé strany. Přišlo nám to takto hezčí, tak jsme to takto udělali.

Ještě dříve, než se začalo omítat, jsem vybetonoval slabou vrstvu pod parapety se spádem do místnosti. Před šířku okna jsem přibil zednickými háčky prkno. Pak jsem si nechal udělat lať, která měla na výšku cca o 1-2 mm vyšší, než byla tloušťka parapetu. Nandal jsem beton do prostoru mezi okno a prkno a zasunul připravenou latičku pod rám okna. A tlakem na rám okna a prkno jsem stahoval beton do roviny. Tak jsem docílil vcelku rovného podkladu pod parapety, ale hlavně akorátní mezery pod rámem okna, aby se dal parapet zasunout pod rám okna.

Před lepením jsem vyškrábl ve špaletách drážky, dost důkladně vyčistil povrch a pistolí jsem udělal vlnovku po celém betonovém podkladu. Pak jsem parapet zasunul pod rám okna a přimáčkl na beton. Zatěžkával jsem parapety krabicemi s obklady. To na to platilo. Druhý den jsem obklady sundal a parapety držely. Pak jsem si namíchal trošku štuku a parapety začistil. Uvidíme, jak dlouho to bude sloužit.

Galerie

Montáž parapetůMontáž parapetůMontáž parapetůMontáž parapetů
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míra a Maruška
Míra a Maruška (44 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací