Topení a podlaha

Autor: Miloslav (43 příspěvků)
8. 2. 2009
0 komentářů
Topení a podlaha
Příspěvek stavebníka
1.7.2008 - Nejdříve jsem na základovou desku položil izolažní fólii: nejdříve jsem musel podlahu perfektně zamést, pak jsem jí natřel penetrací a na ní položil ipu. Přesahy jsem k sobě svařil hořákem. V místech kde izolace vedla pod trubkami a kolem drátů, kde se nedalo svářet, jsem ji utěsnil tekutou ipou.

Pak jsem po celé ploše položil 7cm polystyrenu, na který přišlo 3,5cm polystyrenu s čuplíky. Do něj se pak rozmotaly hadice pro podlahové topení. Celkem mám v domě 6 okruhů, které ústí do rozbočovače, který jsem dal na chodbu. Kolem stěn se natáhl pásek, aby anhydrit nemohl zatéct pod polystyren. Igelitem jsem pak utěsnil všechny netěsnosti.

V dílně, kde podlahové topení nemám jsem dal rovnou 10cm polystyrenu a celý překryl igelitem. Do míst, kde budou krbová kamna jsem polystyrenem zvenku natáhl tři 10cm trubky pro přívod vzduchu. V koupelně jsem místo, kde bude sprchový kout přehradil, aby se tam pak dal dát ještě odpad z vaničky a pak to dobetonuji.

Komplet podlahové topení i s připojením plynu do baráku a kotlem (40 tisíc) mne vyšlo na 130 000,- . Pak jsem si objednal firmu z anhydridem, která měla za dopoledne hotovo: nejdříve si ještě poopravili netěsnosti, do dveří položli dilatační pásky a pak vše zalili anhydridem. Faktura byla. 50 300,- Nechal jsem anhydrit pro jistotu týden zaschnout a teď jsem se pustil do schodiště.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
podlahové topení i s připojením plynu do baráku
130 000 Kč
Celkem130 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miloslav
Miloslav (43 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama