Projekt na vytápění domu

Autor: Pavel Tesárek (50 příspěvků)
28. 3. 2009
1 komentář
Projekt na vytápění domu
Příspěvek stavebníka
Na vytápění jsme nechali vytvořit speciální projekt, který řeší několik variant topení v domě a současně počítá s budoucím napojením tepelného čerpadla, případně solárního systému. Po první schůzce s projektantem a sdělení naší představy vytápění byl projekt dokončený cca v termínu 14 dnů.

Systém topení je řešen nezávislými moduly, které je možno libovolně kombinovat a v průběhu let postupně do systému připojit. Zdrojem tepla bude akumulační nádoba o objemu 800 litů umístěná v technické místnosti s elektrickými topnými tělesy o výkonu 6+6 kW s možností ohřevu kapaliny v akumulační nádrži:

  • elektrokotlem
  • krbovým teplovodním výměníkem
  • solárním systémem
  • tepelným čerpadlem

V přízemí využijeme téměř všude podlahové topení. Do koupelen bude navíc ještě osazen topný žebřík. V technické místnosti a ložnici budou umístěny pouze radiátory RADIK  typu VK. V 2 NP bude podlahové topením instalováno pouze v šatně, koupelně a WC. Ostatní místnosti budou vytápěny radiátory RADIK.

Reklama

ELEKTORKOTEL POROTHERM REJNOK Jedním ze dvou hlavních zdrojů tepla je elektrokotel o výkonu 9 kW

KRBOVÁ KAMNA S TEPLOVODNÍM VÝMĚNÍKEM Druhým zdrojem tepla v objektu bude krbová vložka s teplovodním výměníkem o výkonu do 8 kW napojená na akumulační nádrž, ze které bude teplé médium rozváděno do podlahy a radiátorů.

SOLÁRNÍ SYSTÉM REGULUS Do budoucna počítáme se solárními panely, pro vytápění a ohřev vody. Navrženy jsou 3 sluneční kolektory umístěné na střeše objektu. Solární panely budou propojené s topnou vložkou v akumulační nádrži.

Reklama

TEPELNÉ ČERPADLO Jedním z dalších alternativních zdrojů tepla se kterým v budoucnosti počítáme, je tepelné čerpadlo. Pravděpodobné řešení tepelného čerpadla bude systémem Vzduch-Voda.

Náklady

Název položkyCena
Projekt vytápění domu
4 000 Kč
Celkem4 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek
Pavel Tesárek (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama