Jak vybrat vhodné topidlo?

Autor: MANEK stavební stroje (2 příspěvky)
22. 12. 2016
0 komentářů
Jak vybrat vhodné topidlo?
Příspěvek stavebníka
Vhodný výběr topidla může v zimě výrazně snížit náklady na vytápění průmyslových budov a míst, ve kterých není možnost centrálního vytápění. Kromě vysokého topného efektu a nízkých nákladů na provoz je nutné brát v potaz také velikost prostoru, úroveň jeho zateplení a možnosti větrání.

Naftová topidla s nepřímým spalováním

Spaliny z naftového topidla s nepřímým spalováním se odvádí ven pomocí komínu. Další možností je umístit topidlo venku a vhánět ohřátý vzduch pružnou hadicí dovnitř. Ve vytápěných prostorech tak neunikají žádné zplodiny a je proto možné je používat i v uzavřených prostorech s nízkou možností odvětrávání, ve stanech, ve výstavních halách či v obchodech. Pokud potřebujete topidlo s extrémně vysokou výkonností, vyzkoušejte modely Master Air-Bus, které mají výkon až 220 kW, kapacitu průtoku až 12.500 m3/h a lze k nim připojit až 4 hadice. Velmi se hodí pro nejrůznější open-air akce, výstavní stany a koncertní pódia.

Plynová topidla

Nejnižší cenu zaplatíte při pořizování plynových topidel. Je však nutné počítat s vyššími provozními náklady kvůli vysoké spotřebě. Hodí se do hal, skleníků, zemědělských chovů a stájí a také do částečně izolovaných staveb. Plynová topidla bez regulace termostatem musíte startovat a ovládat manuálně, ideálně se tedy hodí pro dlouhodobé vytápění. Topidla s možností regulace termostatem se po nastavení požadované teploty samy zapínají a vypínají a nepotřebují tak obsluhu – i těmto podmínkách je potřeba přizpůsobit výběr.

Elektrická topidla

Do nevětraných a prašných místností jsou vhodná elektrická topidla, která při provozu nevypouští žádné zplodiny, žádný kouř, vlhkost, ani zápach. Používat je můžete v interiérech, sklepech, garážích a dalších uzavřených prašných prostorách. Elektrická topidla jsou zpravidla méně výkonná, od 2kW do 40 kW a dražší na provoz, jsou však minimálně poruchová a ekologicky šetrná. K některým modelům lze také napojit pružnou hadici pro odvod horkého vzduchu.

Reklama

Infračervená topidla

Velmi účinné je použití infračerveného topidla, které sálá teplo neprodleně, přesně tam, kde ho potřebujeme. Vzhledem k tomu, že nedochází k pohybu vzduchu, ideálně se hodí do velmi zaprášených prostor, vytápění pracovišť, rozmrazování potrubí i na venkovní použití. Topidla Master mají jednoznačnou výhodou v tom, že se velmi snadno ovládají i udržují. Jsou zcela přenosné a lze s nimi vytopit velké i malé prostory. Před výběrem topidla berte v potaz nejen prostředí, ve kterém ho budete používat, ale také spočítejte výkon, který budete potřebovat. Pokud si nevíte rady, neváhejte se obrátit na autorizovaného prodejce manek.cz.

Galerie

Jak vybrat vhodné topidlo?Jak vybrat vhodné topidlo?
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
MANEK stavební stroje (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama