Proč je důležité najít si svůj styl interiéru

Autor: Jana Kouřilová (94 příspěvků)
Kategorie: obývací pokoj
18. 3. 2016
0 komentářů
Proč je důležité najít si svůj styl interiéru
Příspěvek stavebníka
Dokončujete stavbu, rekonstruujete nebo za sebou máte teprve základovou desku? Dříve nebo později přijde řada na váš interiér a vy si budete muset odpovědět na otázku, jaký styl pro jeho zařízení zvolíte. Vyzkoušejte online hru Find Your Style, ve které snadno zjistíte, jaký je váš vkus. Bude to skandinávský naturální styl nebo francouzský provensálský, plný starožitného nábytku?

Určit si styl ale můžete až poté, co znáte svůj vkus. Pokud si nejste jisti, co se vám vlastně líbí, zahrajte si online hru Find Your Style. V rychlosti vás provede světem interiérů, seznámí se základními styly, vyberete si nábytek a doplňky a za pár minut zjistíte, který styl se k vám nejlépe hodí. Nezapomeňte, že na stylu záleží! Níže nabízíme základní seznam interiérových stylů, které jsou v současné době trendy.

Skandinávský styl

Severský styl je v Čechách velmi populární, asi také pro to, že se hodí do menších prostor a vychází z přírody. Díky tamějším dlouhým nocím je hodně světlý. Kombinuje tedy světlé barvy dřeva, bílou, modrobílou, červenobílou. Interiér je zařízený jednoduše a prakticky a klade důraz na použití přírodního dřeva a materiálů. Ideální jsou světlé dřevěné podlahy, které místnost prosvětlí a opticky zvětší.

Industriální styl

Industriální styl vznikl koncem 19. století v Anglii. Industriální interiéry jsou inspirovány tradičními továrními halami a průmyslovými provozy. Hodně se objevují kovové prvky, plechové skříňky apod. Podlaha imituje beton nebo často betonová je. Ze zdí koukají cihly, dřevo či potrubí. Dominantou industriálního stylu je však samotný prostor, který by měl být autentický k továrnímu prostředí.

Reklama

Italský styl

Italský styl je velmi rozšířený. Jeho základními prvky jsou dubová podlaha a interiér laděný v odstínech od bílé, po béžovou až čokoládovou. Není vyloučena také barevnost, ale doporučuje se střídmost. Tento styl se hodí do velkých vzdušných prostor, je protknut vznešeností, historií a originalitou moderní doby. Vynikají zde designové kusy, které ale vždy jdou ruku v ruce s užitností a praktickým použitím.

Proč je důležité najít si svůj styl interiéru

Provence

Provance je francouzský venkovský rustikální styl. Určitě se vám vybaví fotografie projasněné místnosti s otevřeným oknem do zahrady a vlající záclonou. Pro provence je typický nábytek z masivního, běleného nebo lakovaného dřeva, často starožitný, doplněný prošívanými tkaninami většinou s květinovými vzory. Vůně levandule a její motivy jsou přitom všudypřítomné.

Reklama

Minimalistický styl

Minimalismus pracuje s jednoduchostí tvarů a materiálovou dokonalostí. Pro někoho je tento styl příliš studený, možná pro to, že funkčnost dostává přednost před dekorativností. Interiér ve stylu minimalismu je vzdušný a střídmý. V praktickém životě minimalismus ocení ti z vás, kteří nemají rádi místnosti přecpané dekoracemi.

Wabi-sabi

Wabi-sabi patří do kategorie zen-budhistických stylů. Wabi-sabi jsou předměty krásy neúplné, netrvalé a nedokonalé. V interiéru tohoto typu nenajdete zbytečné věci. Jsou to naopak vzdušné interiéry naznačující svobodu a možnosti života, vhodné jsou nepravidelné a asymetrické prostory. Wabi sabi pracuje s přírodními materiály. Mezi ně patří ty nejjednodušší a nejskromnější, jako len, bavlna, papír, bambus nebo kámen. Spustit hru Find Your Style.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jana Kouřilová
Jana Kouřilová (94 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama