Zařizování domu

Autor: Viktor a Vendy (15 příspěvků)
Kategorie: obývací pokoj
18. 12. 2012
26 komentářů
Zařizování domu
Příspěvek stavebníka
Během srpna jsme se již začali pomalu stěhovat do nového. V rámci úsporných opatření, že si velkou skříň do ložnice necháme vyrobit na míru, vzala za své a svislé zdi jsme vyzdili z itongu a poličky nechali nařezat v OBI.

Samotná tři posuvná křídla jsme nechali vyrobit za 19tis. Docela rozdíl oproti původních 33tis.(rozměry skříně od stropu k zemi a šíře 3,9m, hloubka 85cm).

Podlahy plovoucí v dětských pokojích a v ložnici asi 150kč za m2 a v obývacím pokoji po slevě 380kč za m2 (595kč). Pokládání docela hračka. Konečně přišla i sedačka a spokojenost největší. Pro nás byl docela problém sehnat vhodnou sedačku pro čtyři lidi, protože z vlastní zkušenosti - na rohové se pohodlně usadí max. tři lidi a nebo by musela být fakt velká. Sehnali jsme dva dvousedáky spojené k sobě. Koupení byl docela risk, protože v ČR si jí nikdo zatím neobjednal (cena sedačky 31tis výrobce http://www.cotta.li/ a dovozce http://topdesign3000.cz/).

Již během zimy, když jsme měly v ruce projekt, tak  jsme vybírali kuchyň. Prošli jsme oresy, asko, říhu atd. V asku nám řekli za kuchyň 130tis bez spotřebičů. Za tu samou v Ikee 63tis a včetně spotřebičů 98tis. Samozřejmě vyhrála Ikea. Nejdříve jsme koupili korpusy, smontovali a přisunuli ke zdi. Celá kuchyně se omalovala a pak zase odtáhla od zdi. Chtěli jsme, aby kuchyň byla jako ve zdi. Použily se sádrokartony, dosádrovat, vybrousit, manželka vymalovala na fialovo a korpusy jsme vrátili na místo. Dokoupili jsme dvířka a když to tak spočítám, tak více jak 7 dní montáž netrvala. Celková cena kuchyně včetně spotřebičů,digestoře a lednice se nakonec vyšplhala na 118tis.

Reklama

Konec srpna bylo vše připraveno na bydlení a kluci se poprvé vyspali v neděli a hned v pondělí šel kluk poprvé do školy. Během září se musela udělat krytina na terase a nad vchodem(po prvním velkým dešti to byla priorita jedna).

Již při samotné výstavbě došlo k pár změnám a to, že pračka nebude v koupelně , ale v tech. místnosti kam se nakonec vešla i sušička se skříní na chemický bordel. Na listopad byla dohodnuta schůzka s paní ze stavebního uřadu ohledně kolaudace vnitřku domu.

Mám pár rad pro stavitele, kteří chtějí stavit bungalov. Komín musí mít min. od zděře po horní hranu komína 5 metrů. Nemám vzhledem k tomu, že dům má celkem na výšku 5metru a zděř mám v 1.8 metrech. Zakázáno používat. Plynová varná deska. Zakázáno používat (vedení 2m měděné plynové roury po plovoucí podlahou). Z cihel co zbyly, jsme postavili boudu na nářadí 4*3m. Hrozí pokuta a zbourání, když ji dodatečně nezlegalizujeme. Prý od roku 2007 se musí ohlásit i stavba psí boudy a to doslova. Celkové náklady doposud bez vybavení a kuchyně jsou 1.250.000.-

Reklama

Náklady

Název položkyCena
kuchyň s potřebiči
118 000 Kč
sedačia
31 000 Kč
Podlahy plovoucí v dětských pokojích a v ložnici
595 Kč
Samotná tři posuvná křídla
19 000 Kč
Celkem168 595 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Viktor a Vendy
Viktor a Vendy (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama