Pohádkový dětský pokoj v paneláku

Autor: Rigips (57 příspěvků)
Kategorie: sádrokartony
15. 6. 2016
0 komentářů
Pohádkový dětský pokoj v paneláku
Komerční
Panelové byty skýtají často různá úskalí. Jedněmi z nich jsou například nerovné stěny a tenké příčky, se kterými se pojí vysoká hlučnost. Majitelé jednoho takového panelového bytu se proto rozhodli pro nejrychlejší a zároveň nejsnadnější typ stavebních úprav, a to pro tzv. suchou výstavbu s použitím sádrokartonu od společnosti Rigips.

Protože majitelé byli v radostném očekávání, přistoupili k rekonstrukci dětského pokoje, aby se miminko narodilo do krásného prostředí. Budoucí maminka měla jasnou představu nejen o budoucí podobě místnosti, ale při výběru stavebního materiálu měla na zřeteli i jeho funkčnost.  Pro nové příčky byly využity sádrokartonové předstěny. Ty byly montovány přímo na stávající zdi. Na místě se tedy nemuselo nic bourat a realizační firma tak ušetřila majitelům bytu čas i další případné náklady na výstavbu zbrusu nových příček.

Pohádkový dětský pokoj v paneláku

     

Pohádkový dětský pokoj v paneláku

Pro předstěny byly využity vysokopevnostní sádrokartonové desky Habito, které se vyznačují vysokou pevností a odolností. Stěny tak odolají i těm nejdivočejším hrám budoucího děťátka. Habito má také výborné akustické vlastnosti, takže miminko bude spát sladkým nerušeným spánkem a sousedi si nebudou stěžovat na hluk. Zajímavou vlastností Habita je to, že do desek lze kotvit předměty bez vrtání a hmoždinek, stačí běžné vruty do dřeva. To umožní ohromnou flexibilitu při zařizování pokoje s tím, jak bude ratolest růst a budou se měnit jeho zájmy.

Pohádkový dětský pokoj v paneláku

     

Pohádkový dětský pokoj v paneláku

Při rekonstrukci však rodiče mysleli i na zdraví děťátka. Podhledy byly realizovány ze sádrokartonových desek obsahujících složku Activ´Air. Tato technologie odstraňuje až 70% škodlivého formaldehydu z ovzduší a to po dobu padesáti let. Formaldehyd je obsažen v nábytku, a to dokonce i novém, v čisticích prostředcích, textiliích apod. Tato škodlivá látka přitom může způsobit zdravotní potíže a protože děti jsou na jeho účinky nejnáchylnější, neváhala maminka desky s Activ´Air využít.

Pohádkový dětský pokoj v paneláku

     

Pohádkový dětský pokoj v paneláku

„Jsme z rekonstrukce pokoje opravdu nadšeni,“ neskrývá radost nastávající maminka a manžel s úsměvem přikyvuje. „Nejvíce oceňuji snížení hluku mezi místnostmi a rychlou realizaci, která trvala pouhé tři dny. Upravený a rekonstruovaný interiér bude naší ratolesti nabízet skutečně komfortní a zdravé bydlení.“ Více o desce Habito naleznete na www.pevnadeska.cz. Informace o technologii Activ´Air jsou na www.deska-activair.cz.       

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Rigips (57 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama