Proměna: z vybydlené garsonky na útulný byt

Autor: Tereza Malinová (119 příspěvků)
20. 2. 2019
1 komentář
Proměna: z vybydlené garsonky na útulný byt
Redakční článek
Majitelka Zuzana koupila byt v Praze jako investici s cílem pronajímat ho. Rekonstrukce malé garsonky se povedla. Ze zdevastovaného bytu v paneláku z 80. let se podařilo vytvořit praktické elegantní bydlení. Inspirujte se proměnou.
Proměna: z vybydlené garsonky na útulný byt

Původní dispozice: zbytečně velká komora

Původní dispozice bytu byla jedna místnost s kuchyňským koutem, samostatné WC, koupelna a neobvykle velká komora. Abychom zvětšili prostor, rozhodli jsme se zbourat příčku mezi obytnou částí a komorou. Vznikl výklenek na dvoulůžko a v předsíni prostor pro velké vestavěné skříně.

Nové uspořádání garsonky: vznikl příjemný prostor

Po zbourání příčky se prostor otevřel a původní, poměrně malá obytná plocha se o dost zvětšila. Byt nyní působí mnohem příjemnějším dojmem. Rozměry jednotlivých místností jsou následující: předsíň: 7,9 m2 je podlouhlá s vchody do koupelny a toaletu, ale především velkými šatními skříněmi cca 2x 100 cm x 235 cm. Koupelna: 2,9 m2 je vybavená prostorným sprchovým koutem a pračkou. Na toaletě 1,5 m2 je geberit se závěsným WC a umyvadélko. Kuchyňský kout je spojen s obytnou částí – celkem 25,7 m2. Majitelé ponechali také původní špajz, který se zrekonstruoval a vznikla z něj velmi praktická místnost nejen na potraviny, ale také na úklidové prostředky.

Reklama

Kuchyňská linka do garsonky 

Kuchyňská linka je vzhledem k rozloze bytu poměrně velká, měří 285 cm a je vybavená myčkou, lednicí, troubou, sklokeramickou deskou a digestoří. Skříňky i šuplíky jsou s tichým dojezdem.

Proměna: z vybydlené garsonky na útulný byt

Dvířka jsou vyrobena z lamina v šedé barvě, která patří v současné době velmi trendy barvy. Pracovní deska je taktéž v šedém odstínu s dekorem kamene. Stejná deska, jen tenčí je umístěna také mezi dolními a horními skříňkami, což zvyšuje estetickou stránku kuchyňě. Celá kuchyně, tedy včetně skříněk, spotřebičů, dřezu, vodní baterie a montáže stála 70 tisíc korun.

Reklama

Rekonstrukce pražské garsonky se nám velmi líbila a Zuzaně děkujeme za pozvání. Také jste rekonstruovali byt nebo dům a chcete se pochlubit? Napište na email Tereza@svepomoci.cz  a může vzniknout podobný článek, jako je tento.   

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová
Tereza Malinová (119 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací