Interiérové a vstupní dveře

Autor: Michal S. (9 příspěvků)
25. 8. 2016
5 komentářů
Interiérové a vstupní dveře
Příspěvek stavebníka
Řešení interiérových dveří jsem začal s velkým předstihem, ještě před započetím samotného bourání. Důvodem k tomuto kroku byly výrazné zimní slevy na dveře.

Nechal jsem si zpracovat 4 nabídky od různých dodavatelů na pět interiérových dveří (3x 80 cm a 2x 70 cm). Nabídky se pohybovaly od 20.000 Kč do 42.000 Kč. Nechtěl jsem voštinové dveře a ideálně laminátové kvůli odolnosti. Od laminátu jsem nakonec ustoupil z důvodu ceny. Nakonec jsem vybral dveře s dřevěnou výplní a na povrchu odolná folie, samozřejmostí jsou i obložkové zárubně. Zaměření dveří spočívalo jen v dodání rozměrů stavebního otvoru pro montáž standartních rozměrů. Pak byla zpracována konečná cenová nabídka. Bohužel cenová nabídka najednou vyskočila o 10 000,- Kč výš, což se mi nelíbilo. Nakonec po několika e-mailech s dodavatelem jsme se dohodli na ceně pro obě strany přijatelné. Všech pět dveří se zárubněmi a montáží za 27 500,- Kč. Jelikož v době této dohody už stály všechny příčky, požádal jsem tedy o zaměření na místě, abych měl klid, že se dveře opravdu vejdou do vytvořených otvorů. Zaměření proběhlo velice rychle i vzhledem k tomu, že otvory odpovídaly požadavkům na standard. Pouze u třech zárubní bylo ještě přičteno 100 Kč za úpravu, nutnou pro montáž z důvodu krátkého ostění, například na záchodě. Poté jsem zaplatil zálohu a čekal, až mi dodavatel dá vědět, že dveře jsou připraveny. Termín montáže byl dohodnut tak, že si ho určím, až bude rekonstrukce hotová.

Vstupní dveře

Když už jsem řešil dveře, zamýšlel jsem se i nad vstupními dveřmi. Říkal jsem si, že to nespěchá, ale po jedné nepříjemné situaci se zabouchnutými klíči v bytě, kdy jsem se do bytu dostal za pět minut pouze s pomocí šroubováku a kleští, jsem toto stanovisko přehodnotil a začal řešit bezpečnostní dveře. Na začátku jsem samozřejmě brouzdal po internetu a hledal, možností je vcelku dost. Nakonec jsem s nabídkou oslovil dvě firmy, které se ozvaly hned následující den. Jedna nabízela zdarma konzultaci a zaměření na místě. Druhá mi bohužel nic takového nenabídla, ale co se týká ceny řekli mi, že cena je pevná, ať si tam dám jakýkoliv dekor, pouze doprava se přičítá.

Náklady

Název položkyCena
5x dveře se zárubněmi a montáží
27 500 Kč
Celkem27 500 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Michal S. (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama