Výběr sádrokartonové příčky podle Edity a Ondřeje a stavba designové stěny

Autor: Rigips (57 příspěvků)
9. 3. 2016
0 komentářů
Výběr sádrokartonové příčky podle Edity a Ondřeje a stavba designové stěny
Komerční
Edita a Ondřej spolu žijí již řadu let. Edita je několikanásobnou mistryní ČR ve sportovním lezení. Ondřej je výborný lezec a kromě lezení miluje squash. Nedávno se rozhodli pro kompletní rekonstrukci svého bytu. Správně zvolit vhodnou stavebninu pro vnitřní příčky není nic snadného, a tak se dali do zjišťování o vlastnostech různých materiálů a možnostech, které jsou vůbec k dispozici.

Podobný příběh může potkat i vás

Nejvíc se přitom zajímali o materiál, ze kterého budou vyrobeny příčky v bytě. Na sádrokartonových deskách Habito od společnosti Rigips je zaujaly především výjimečné vlastnosti materiálu. Vysoká pevnost a odolnost dělá desky srovnatelné s běžným zdivem. Do desek Habito můžete kotvit předměty běžným vrutem bez předvrtání a bez hmoždinek, což zřetelně zjednoduší práci a Ondřej se tak vyhne sádrování a zbytečnému skladování speciálního nářadí na vrtání. Editě odpadne úklid nepořádku a prachu, který vzniká při vrtání. Sádrokartonová deska Habito tak pro ně byla jasná volba. 

Výběr sádrokartonové příčky podle Edity a Ondřeje a stavba designové stěny

Chcete změnit koncepční rozmístění příček? Není problém

Když však byli se stavbou příček hotovi, uvědomili si, že by se jim líbilo jiné rozmístění.  Díky rychlému a snadnému kotvení do Habita, které umožňuje ohromnou flexibilitu při zařizování bytu, to nebyl problém. „Všechny předměty jsme zase ze stěn sundali, zatmelili dírky po vrutech a předělali náš byt k nepoznání. Tak tohle je byt podle našich představ. Můžeme konečně dělat to, co máme nejraději. A když si v budoucnu pořídíme děti? No tak ten náš byt zase z gruntu předěláme,“ říká s úsměvem Edita.

Výběr sádrokartonové příčky podle Edity a Ondřeje a stavba designové stěny

Sádrokartonová deska je také překvapila tím, jak izoluje zvuk. Příčky s deskami Habito, díky své vyšší plošné hmotnosti, dokáží vylepšit vzduchovou neprůzvučnost efektivněji, než ty zděné a hodí se tak velmi pro odhlučnění interiéru. A tak se Ondřej může nerušeně dívat na televizi a hrát počítačové hry, zatímco si Edita ve vedlejší místnosti čte nebo spí. Více o sádrokartonových deskách Habito se dočtete v článku zdeDesignová stěna s deskami Habito Vylepšit si interiér designovou stěnou, je ideálním řešením, když chcete změnit koncept prostoru interiéru.  Designová stěna Habito představuje po všech stránkách bezchybné řešení, které přináší spolu s designem i spolehlivou technologii poskytující vysoký estetický zážitek a radost z bydlení. Designovou stěnu tvoří spojení dvou pokrokových výrobků: sádrokartonové příčky Rigips opláštěné deskami Habito a dveří se skrytou zárubní Sapeli.

Výběr sádrokartonové příčky podle Edity a Ondřeje a stavba designové stěny

Sádrokartonová deska Habito díky své pevnosti a tuhosti umožňuje bezproblémové opláštění dveřní zárubně pro skrytou montáž, což by pro běžný sádrokarton nemuselo být optimální řešení. Skrytá zárubeň a dveřní křídlo Sapeli je ústředním motivem designové příčky. Toto důmyslné řešení se skládá z aluminiového zárubňového profilu AKTIVE 2515, který je určen pro skrytou montáž do sádrokartonového ostění, a dveřního křídla se speciálním provedením dveřních závěsů.

Komponent pro příčky Habito

Dlouhodobou životnost a perfektní vzhled docílíte použitím speciální pásky pro ošetření rohů a koutů – pásky EasyFlex PRO, která dokonale ochrání i nadměrně exponované ostění skryté zárubně. Tato páska se vkládá do vnitřních koutů a rohů do předem naneseného sádrového tmelu Rifino TOP. Tento tmel také umožní, za předpokladu správné techniky tmelení, provádět tmelení designové stěny Habito bez potřeby brousit tmelené plochy a penetrovat povrch před aplikací finální povrchové úpravy. Na dokonale hladký povrch stěn lze aplikovat libovolnou povrchovou úpravu.

Výběr sádrokartonové příčky podle Edity a Ondřeje a stavba designové stěny

      

Výběr sádrokartonové příčky podle Edity a Ondřeje a stavba designové stěny

VIDEO - montáž designové stěny

Jak postavit designovou stěnu Habito krok za krokem najdete na webu www.pevnadeska.cz. Jeden z prvních, kteří vyzkoušeli stavbu příček z nové sádrokartonové desky Habito je svépomocný stavebník Michal, který kompletně rekonstruuje byt v Benátkách nad Jizerou. Sledovat, jak se mu pracuje s deskami můžete v článku zde. Také právě vychází čtvrté aktualizované vydání Velké knihy sádrokartonu, jedinečné publikace přinášející souhrnná data a informace o systémech a konstrukčních řešeních suché vnitřní výstavby. Koupit můžete v e-shopu Rigips.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Rigips (57 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama