Ceny v hyper super, ale konec dobrý, všechno dobré

Autor: Otakar (9 příspěvků)
Kategorie: obývací pokoj
14. 12. 2014
8 komentářů
Ceny v hyper super, ale konec dobrý, všechno dobré
Příspěvek stavebníka
Na začátku jsem zmiňoval předražený Hornbach, Bauhaus je totéž v červené. Zblbnutý z toho, že potraviny jsou často v malých obchodech dražší, než v supermarketech, utrácel jsem zbytečně v těchto řetězcích.

Jeden příklad za vše: rektifikační lišta a závěsy – v Horbachu mi vnucoval jedinou lištu, co prodávají. Připomíná spíš párátko, měl bych strach, že z toho spadne i obrázek, navíc velmi nízký zářez na zavěšení. K tomu odpovídající závěsy, dobré tak do kuchyňky pro Barbie. Lišta 250 Kč, závěsy po 100 Kč, tedy pro mne přes 1000 korun.

Objednal jsem si v normálním obchodě se zásilkovou sloužbou to nejdražší, co jsem našel, od Häfele s garantovanou nosností 150 kg na pár závěsů. Lišta silná, těžká, měl jsem problém ji přeřezat flexou, závěsy s pořádnými zuby, které vypadají, že mne přežijí. Stálo to 360 + 100 za poštovné.

Také jsem skučel, když jsem o víkendu potřeboval dokoupit CYKY kabely a zásuvky. V Hornbachu vše o 20 – 40 % dražší, než v normálním obchodě. A jejich záruku nejnižší ceny mají nastavenou tak, že ji člověk, který zrovna něco potřebuje koupit, nemá šanci využít, přestože ví, že v sousedním obchodě by to druhý den ráno koupil za polovinu.

Reklama

Nakonec jsme to nějak stihli. Kluci měli pokojík zprovozněný, my jsme spali na zemi v obýváku, zatímco jsem ještě dobrušoval okraje parket v ložnici a pak je tam lakoval.

Po nějakých peripetiích (nějak zapomněli namořit horní desku) se nám podařilo koupit kuchyňský stůl… …a za dalšího půl roku konečně vyreklamovat zásuvné dveře, které měly špatné mušličky na otevírání, čímž byly tak široké, že nešly zasouvat do pouzdra. Aby mi to nebylo líto, tak mi na nových dveřích zapomněli osadit pidimušličku, kterou se dveře z pouzdra vytahují… Tak jsem si ji alespoň nechal poslat a zamontoval ji sám, ovšem poslali nikoliv zapuštěnou, ale s přesahem, takže ty dveře nedou úplně dovřít… Prostě není nad dnešní neomezené možnosti.

PS: stejně bylo nejdůležitější dokončeno ve chvíli, když jsem mohl sednout k internetu ;-)

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Otakar
Otakar (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama