Stavba příček a instalace dveřního pouzdra

Autor: Otakar (9 příspěvků)
Kategorie: Hrubé práce
7. 12. 2014
0 komentářů
Stavba příček a instalace dveřního pouzdra
Příspěvek stavebníka
Na (relativně) vyrovnané podlaze jsem konečně mohl začít budovat konstrukci, do níž jsem na kritická místa dokoupil několik UA profilů. Stále jsem žil v představě, že mi taťka zazdí dveře z kuchyně do obýváku, postaví tu zděnou zeď, zazdí futra…

Taťka skončil v nemocnici, takže jsem to nakonec musel všechno zvládnout sám. Futra záchodových dveří jsem usadil do CW profilu, přišroubovaného do kolmé stěny, vyzdil jsem příčku, profil prolil betonem.

Na druhou stranu zdi jsem namontoval pouzdro a nakydal na něj hrubou omítku. Vykašlal jsem se na překlad, místo toho jsem plochu nad pouzdrem zadělal sádrokartono+vláknitou konstrukcí.

Další překvápko mne čekalo při řezání sádrovlákna – není to ani zdaleka taková pohoda, jak u sádrokartonu. Pořídil jsem si na to od Makity kotoučovou pilu, která se do budoucna rozhodně bude hodit, udělal jsem z ložnice dílnu a řezal.

Reklama

Brutálně při tom dostal zabrat i chudák vysavač, ve kterém co chvíli praskal další a další sáček a sádrovým prachem jsem trénoval motor :-p Narozdíl od sádrokartonu se sádrovlákno nespojuje tmelením, ale lepením. Na tmelení šroubů, rohů a dalších jsem dostal perfektní tmel Rigidur – parádní materiál, který by se dal popsat jako dobře brousitelná pomalutvrdnoucí sádra.

Narozdíl od Uniflotu není potřeba dokola přetmelovat, protože se nescvrkává a nepraská, přitom se s ním pracuje skoro stejně dobře a k tomu všemu je levnější.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Otakar
Otakar (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama