Zahradní Zídka - Ztracené bednění

Autor: Sintom (25 příspěvků)
12. 10. 2018
0 komentářů
Dotaz

Ahoj. Měl bych dotaz. Budu dělat rohovou zídku 15+10 M do L Výška 1 m (4 řady ZB) A měl bych pár dotazů jestli mi dáte tipy.

1. Legislativa. Zídka bude vysoká 1 m za ní bude trávník před ní dlažba terasy. Smí toto vůbec bez zábradlí atd být ? Nebude průšvih u kolaudace, že by ztoho mohlo spadnout dítě atd. ?

A teď technické.

2. O zeď se bude opírat stávající poměrně pevný val jakou by jste zvolili šíři ZB Stačí 15, nebo raději 20 ? Ano můžeme maximalizovat ale přeci jen užší méně betonu méně palet, levnější závoz. Plnit to budu kvalitnějším betonem samozřejmě co řada to roxor a  hodně svislé výztuže. Zem zatím je kvalitní docela i vodo propustná spíše písčitá.

3 Hydroizolace. Ze zadu dám pouze nopkovou folii. U domu ze spod je samozřejmě asfalt. Myslíte že je účelové i zde navařovat na základ před ZB Asfalt ? Jde o to že to hodně prodlouží stavbu. Bez položím první řadu rovnou do mokrého betonu. Takhle budu muset měsíc čekat a samozřejmě nikdy se to nespojí tak dokonale jako když to bude napřímo. Nebudu mít v plánu to nijak omítat ani nic podobného. Tak aby to zase za rok nebylo zelené. nebo to nepraskalo díky prosakující vodě Ano je tam nopkovka ale i tak.

Jestli jste sami dělali zídku uvítám vaše osobní typy. Děkuji

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama