Boky terasy-fa na plachty F-M nový dotaz dole

Autor: Sateza (1 příspěvek)
12. 9. 2018
7 komentářů
Dotaz

Zdravím stavebníci, potřebuji poradit od zkušených.

Máme u domu, bezprostředně u domu, terasu. Jde o zastřešenou terasu. Letos jsem položil novou zámkovou dlažbu a nyní bychom chtěli ještě boky a čelo terasy zadělat polykarbonátem. Samotná terasa, resp. od zdi domu ke stojkám je o velikosti cca 4 metry a šíře taky 4 metry. Rovněž u zdí domu jsou stojky a nyní jsem ještě umístil nové stojky uprostřed jak na oba boky, tak i do přední části. A nyní mám takovou představu, že všechny tři strany bych chtěl vždy do poloviny (od zdi domu až ke stojce uprostřed) zakrýt polykarbonátem a druhou polovinu bych pak chtěl udělat rovněž z polykarbonátu, ale tento bych chtěl udělat jako takové posuvné dveře. Stejně bych to udělal i v přední části, tedy na protilehlé straně naproti domu. A nyní přichází můj dotaz: Potřebuji poradit se zavěšení, resp. kde sehnat horní pojezdovou kolejnici, na kterou by se dal zavěsit vozík, do kterého by se uchytil polykarbonát??? A zde ještě připomenu, že jelikož se jedná o již hotovou pergolu, kde jsou i zavětrovací trámy, musím tuto kolejnici umístit na boční stranu horního hranolu, tedy z vnější strany. Nelze tuto kolejnici tedy umístit zespoda trámu, ale pouze z boku.

Můžete mi tedy poradit, kde sehnat tyto pojezdové kolejnice s vozíky, do kterých je možné uchytit polykarbonát??? Samozřejmě za nějakou rozumnou cenu. Moc děkuji za rady.

Chceme takhle vyřešit problém ve chvíli, kdy již začne venku foukat vítr a na terase se nedá s ohledem na vítr sedět. Taky bychom si pořídili na terasu takový ten plynový ohřívač.

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama