Epoxidová litá podlaha jako finální povrch

Autor: JirkaP (1 příspěvek)
2. 2. 2020
6 komentářů
Dotaz

Ahoj všem,

chystám se na kompletní rekonstrukci bytu a narazil jsem na možnost použít místo dlažby litou podlahu. Na obrázku se mi to velmi líbí a chtěl bych tuto podlahu použít na chodbě, kuchyni a ideálně i v koupelně. Byt nemá podlahové topení, takže by to mělo být snad bez problémů. Chtěl bych mít v těchto místnostech na sebe navazující jednotný povrch. Nejdříve jsem uvažoval nad dlažbou, ale možnost lité podlahy se mi jeví jako výhodná z několika variant:

1) Absence spár - snadná údržba/vytření apod.

2) V prostoru dveří (rád bych použil posuvné dveře do stavebního pouzdra místo klasických křídlových) odpadnou přechody místnost/chodba a spáry - naprostá rovina.

3) Minimální zvýšení podlahy na chodbě -> potenciálně možnost navázat na podlahu obýváku/ložnice bez drobného schůdku, ale tam bych stějně měnil parkety za jiný typ podlahy, pravděpodobně plovoucí podlaha, ale kdyby tato litá podlaha byla možná i pro tyto místnosti, tak bych získal krásný jednotný povrch všude, ale obávám se, že by podlaha mohla studit, ale zase byt je ve čtvrtém - posledním podlaží.

4) Teoreticky snadnější instalace oproti dlažbě.

Můj dotaz zní. Mátě někdo doma tento typ podlahy v těchto místnostech? Můžete jej doporučit nebo naopak odradit, protože má nevýhody o kterých nevím? Odolnost na poškození?

Vím, že v případě poškození nepůjde opravit, což vidím jako zatím jedinou nevýhodu.

Byt bych chtěl rekonstruovat v "minimalistickém stylu", dvířka v kuchyni bez pantů, sprchový kout ideálně bez rámu, ideálně jenotné povrchy ve všech místnostech apod. Prostě čistě a elegantně. Proto se mi tato podlaha líbí a myslím, že by v tomto stylu bydlení krásně vynikla. Cenový rozdíl oproti jiným typům podlahy není úplně rozhodující.

Děkuji za případné postřehy.

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama