Jak zateplit podlahu - vata nebo polystyren

Autor: JirRadHei (14 příspěvků)
14. 3. 2019
8 komentářů
Dotaz

Zdravím,

mám dotaz ohledně podlahy - jestli použít polystyren nebo minerální vatu.

Jedná se o bungalov, a jelikož "soudruzi udělali někde chybu":) zůstalo nám na zateplení podlahy pro polystyren nebo vatu 10 cm (možná spíše 9 cm, když vezmu v úvahu finální podlahy vinyl a dlažbu). Jelikož už jsou nasazené okna a dveře, tak se s tím už nedá hnout. Topení bude podlahové (voda) a podlaha bude zalitá anhydritem (cca 5 - 6 cm). A samozřejmě je na podlaze hydroizolace.

Pozvali jsme si pár lidí (odborníků), a jejich názory jsou samozřejmé různé a my teď nevíme, co zvolit. Jedni se přikláněli dát tam polystyren 5 cm a na 4 cm (9 cm stačí), další zase minerální vatu. V projektu jsme měli navržený polystyren 15 cm.

Je nám jasné, že se jedná o podlahu, což je dost důležité, co tam dáme teď, tak s tím už nehneme. Máme obavu hlavně z tepelných ztrát, aby teplo neunikalo. Vata nám byla nabídnuta, že má lepší vlastnosti a je tenčí, jen zase nevíme, aby nebyl problém s přichycením podlahového topení. Cena je u vaty taky vyšší, ale jak jsem již psala, na podlaze zase až tak šetřit nechceme, ale samozřejmě zase za to nechceme dát majlant.

Prostě nevíme, jaké problémy můžou nastat, když dáme jen 9 cm polystyren či vatu.

Díky za názory, popř. rady:)

Jiřka a Radek

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama