Venkovní parapety - řešení detailů

Autor: Aigor (2 příspěvky)
8. 10. 2018
0 komentářů
Příspěvek stavebníka

Dobrý den,

máme usazena nová okna na líc fasády a během 14dnů se bude zateplovat. Co se nemůžeme shodnout, je jak řešit venkovní parapety, přesněji řešení rohových detailů. Po tom co vidím na 90% domech okolo nechci dát jen na názor jednoho řemeslníka, který vždy poradí jemu nejrychlejší řešení.

Ve hře jsou tvarované parapety od klempíře (pro ty hraje i prakticky nutnost takto řešit rohové plechy na sestav dveře-okno na balkonech, kde jakékoliv krytky zavazí, nebo padají), nebo vzít tažené a doplnit krytkami.

Plastové koncovky jsem po zkušenostech z bytovky zamítl okamžitě, cenu neřeším.

Rovný konec znamená buď přitlačit k fasádě a doufat, že minimum vody co proteče, nebude dělat neplechu, nebo přitmelit a po pár letech mít opatlané okno od popraskaných tmelů a neustále obnovovat.

Zapuštěné provedení vypadá bytelně, ovšem klempíř mě od něj důrazně varoval kvůli problémům s dilatací, prý se vymačká větší díra, plechy pracují a ta dutina je ještě horší jak rovné přiražení.

Plastové profily na přesahy sice existují, ale nikdo s tím nedělá, nejsou zkušenosti a trochu se bojím, že nechráněný plast bude dělat stejnou neplechu jako plastové krytky (žloutnutí, praskání,..)

Uvítám reference a názory na každou variantu, nebo i jiné řešení

děkuji

Přílohy

003.jpg
002.jpg
001.jpg