Tak konečně máme pozemek

Autor: I+P (3 příspěvky)
Kategorie: Pozemek
20. 10. 2020
0 komentářů
Tak konečně máme pozemek
Příspěvek stavebníka
Po třech letech nekonečného hledání, jednání s realitkama a běhání po úřadech, jsme konečně našli pozemek dle našich představ.

4x a dost.

Obecní pozemek - poprvé, když jsme začali zvažovat, že bychom do budoucna chtěli stavět vlastní dům, tak se nám naskytla příležitost zažádat si o obecní pozemek, byl vcelku velký (1200m2) a hlavně ve stejné vesnici, kde doposud bydlíme. A to byl jeden z rozhodujících faktorů, proč jsme o něj měli zájem. Bohužel prodej pozemku se začal řešit na konci roku 2017 a ani teď na podzim roku 2020 stále pozemky nejsou prodané, zasíťované, a dokonce k nim ještě nevede ani příjezdová cesta.

První pokus hledání v inzerci - Během čekání na první pozemek jsme začali hledat i jinde. Podařilo se nám najít "stavební parcelu" v dojezdové vzdálenosti do práce cca 30min. autem a o velikosti (1100m2). Tak začalo běhání po úřadech a zjišťování, zda veškeré informace prezentované realitní kanceláří jsou opravdu pravdivé. Nicméně po týdnu řešení jsme se dozvěděli, že nám několik věcí bylo zatajeno. Pozemek byl totiž víceméně bažina (i přesto, že na první pohled to vidět nešlo) a při ceně jakou za něj chtěli to pro nás bylo nereálné. Navíc by budoucí dům nikdy nemohl mít č. popisné, ale pouze jen evidenční, a byl by víceméně brán jako chata. Takže jsme od koupě ustoupili. Řešeno v roce 2019, doteď je pozemek na prodej.

Druhý pokus hledání v inzerci - Po nějaké době jsme objevili další pozemek v celku krátké dojezdové vzdálenosti (20min) a i velikostně (1000m2) se nám líbil. Tak jsme okamžitě kontaktovali realitní makléřku, která prodej zprostředkovávala. Domluvili jsme si prohlídku na pondělí (byl pátek), protože paní říkala, že je na víkend mimo město a že budeme první zájemci o pozemek a že už se na nás moc těší..atd. Tak jsme byli nadšení. Přes víkend i bez doprovodu realitky jsme se na něj jeli podívat sami a moc se nám líbil. Ale co se nestalo.. paní makléřka nám v neděli volala že se moc omlouvá, ale že v sobotu tam byla se zájemci a pozemek koupili. Takže zase nic.

Třetí pokus v inzerci - V létě roku 2019 jsme objevili stavební parcelu nedaleko našeho současného bydliště +- 10km a po první prohlídce jsme z ní byli nadšení. Byla velká (1500m2) na začátku obce, slunná, a téměř rovná, takže super. S realitním makléřem byla vcelku rozumná domluva a byl velice ochotný, poskytl nám veškeré dokumenty k pozemku (přípojky vody, elektro, odpady) a vše běželo vcelku hladce. Bohužel zde bylo několik problémů. Jedním z nich bylo několik majitelů (5), kteří se z pozemku snažili dostat úplně nesmyslnou cenu. I přesto, že chtěli cenu vyšší, i tak to nebyla pro nás úplně překážka, avšak později vyšlo na povrch další dilema. Byl zde problém se sousedním domem, který ležel na hranici pozemku a směrem ke stavebnímu pozemku měl okna od obývacího pokoje. Bohužel pozemek, o který jsme se zajímali, nebyl dostatečně široký na to, abychom splnili žádoucí vzdálenost od oken. Takže jsme zdvořile poděkovali panu makléři a šli hledat dál.

KONEČNĚ - Pomalu se blížila zima a my už byli vcelku unavení z neustálého hledání a zklamání. Stále jsme projížděli inzerce a každý den koukali, jestli něco nepřibylo. V tom maminka od ženy zjistila, že v obci je jeden krásný rovný pozemek, který byl ve své době obhospodařován soukromníkem. Okamžitě jsem začali řešit s vlastníkem, kdy, za kolik, a za jakých podmínek by pozemek prodal. Jelikož vlastníkem byla nejmenovaná organizace tak jednání trvalo +- 6 měsíců. Tedy po půl roce řešení jsme podepsali kupní smlouvu a konečně se stalI vlastníky! Takže tady začíná naše cesta stavebníků amatérů a snad v co nejbližší době se někam posuneme.

Stavbě zdar!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama