Koupě pozemku

Autor: Romča a Jitka (1 příspěvek)
6. 10. 2020
0 komentářů
Koupě pozemku
Příspěvek stavebníka
Dlouhou dobu jsme s manželem hledali vhodný (rozuměj v dobré dojezdové vzdálenosti  do města, hezký polohově a ne za majlant) pozemek pro splnění našeho snu, postavit si baráček. Jak se říká, plány jsou hezká věc, realita jiná - osud nám hodil pod nohy několik klacků, ale vždy jsme je společně překonali. Na konci mého 3.těhotenství jsem potkala člověka (naše budoucí sousedka), se kterým jsem se dala do řeči a jen tak prohodila, že staví baráček ve vsi 5km vzdálené a že je tam ještě jeden volný...no co budu povídat...rozzářili se mi oči. Hned jsem alarmovala manžela, jeli se tam podívat. Znáte ten pocit - byl to ON!!! Okamžitě jsme se rozhodli, že jdem bojovat za to, aby byl náš.

V 38tt jsem se vydala za majitelem, vysvětlila jak se věci mají, přesvědčila, že opravdu chceme stavět a ne přeprodat dál ... no úspěšně - s malinkou v kočárku jsme podepsali kupní smlouvu. JUPÍÍÍ!!!

S manželem jsme se shodli, že se stavbou počkáme, až se vrátím do práce, přeci jen živit 5ti členou rodinu a platit hypo z rodičáku a OSVČ není žádný med. V průběhu těch 3 let na rodičáku, jsme jej oplotili a udělali si z toho zahradu, koupili stavební buňku, kterou jsme zvelebili, udělali kapličku pro přípojky elektřiny a plynu, vodoměrnou šachtu na vodu.

Zároveň bylo dost času na vymyšlení projektu, promyšlení co a jak. V únoru 2020 jsme zkontaktovali projektanta, aby nám náš návrh hodil na papír a rozjel mašinérii stavebního povolení. Na konci března jsme poslali zálohu a od té doby čekáme, a čekáme a stále čekáme. Už mám připravené kafe a až přijde poslední vyjadřovačka, půjdu se představit a poprosit na stavební úřad.

Jsme už měsíc ve skluzu, chceme do konce roku dát hrubou stavbu. Držte nám palce, snad pak vše půjde tak hladce, jako některým z vás ;)

Náklady

Název položkyCena
projektová dokumentace
57 900 Kč
pořízení pozemku
800 000 Kč
Celkem857 900 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Romča a Jitka (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací