Jak to u nás začalo

Autor: MixTix (1 příspěvek)
7. 10. 2020
1 komentář
Jak to u nás začalo
Příspěvek stavebníka
Píše se rok 2017, s přítelkyní jsme spolu již tři roky, nejmladší taky nejsme a v našich hlavách začínají být aktuální otázky, kterým se promiskuitnější z nás brání jako čert kříži. Svatba, bydlení, dítě.

Sice se nám z nádherného světa zábavy a bezstarostností nechtělo, ale na druhou stranu jsme si uvědomovali, že mladší nebudeme a je čas se posunout dál.

Ač plán byl podobný plánu učitele Hájka z Jak básníkům chutná život - ".. nejdříve cesta do Jugoslávie ..", tak 'nečekaně' vše dopadlo úplně jinak, než jsme si to plánovali, ale to už je jiný příběh.

Co se týče bydlení, tak bydlím s přítelkyní v bytě 3+1 v jednom z moravskoslezských měst. Bohužel jej nemáme v osobním vlastnictví, ale náš stav je pouze podnájemní. Sice máme štěstí, že majitelem bytu je město, tudíž náš účet neruinují tak horentní sumy za nájem, ale byt z 60. let minulého století není už v nejlepší kondici.

Nejsme hloupí, abychom investovali velké částky do majetku někoho cizího, ale chtěli jsme taky žít v hezkém prostředí. Jelikož jsme oba doposud bydleli v podnájmu, tak představa ohledně bydlení byla u obou shodná - chceme vlastní bydlení a nejlépe domeček. Vlastně jsem celou dobu žil v tom, že rodinný dům si prostě nemůžeme dovolit - dokud mě z toho nedostal můj švagr, který dokázal postavit dům svépomocí i s pozemkem za 2,3M (r. 2016). "Za takovou cenu pomalu neseženu ani byt" řekl jsem si, a tak jsem se hecnul.

Můj vysněný pozemek = pozemek v podhůří Beskyd, protože hory jsou mou životní láskou. Později jsme zjistili, že naše nároky jsou takové, které žádný takový pozemek nesplňuje, a když ano, tak byl úplně mimo naše finanční možnosti.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací