Výběr a montáž oken

Autor: Barunka (13 příspěvků)
1. 5. 2020
2 komentáře
Výběr a montáž oken
Příspěvek stavebníka
Okna jsem měla (já) v plánu montovat svépomocí, protože máme člena rodiny, který je montoval (ano, minulý čas). Po několika cenových nabídkách jsme zjistili, ze je to nevýhodný nápad, montáž je často zdarma a bez ní se výrazně snižuje záruka na produkt. 

V projektu máme okna dřevěná, ale z finančních důvodů jsme vybrali plastová trojskla a 6 komor. Předběžné cenové nabídky jsme si nechali dělat ještě před prvním položeným pofixem a závaznou objednávku udělali po vylití věnce a při stavění nenosných příček.  Pobočky jsme navštívili osobně v Hradci Králové, konkrétně Vekra,  PFT a Oknostyl. Určitě si okna běžte reálně omrkout, vyzkoušet, osahat. V PFT nás "obchoďáci" okouzlili, o všem mluvili pěkně a srozumitelně, zůstali s námi dost dlouho po jejich pracovní době, jejich nabídka byla nejlevnější a platbu by chtěli až po realizaci. My jsme si nakonec vybrali u Oknostyl, při zaplacení celé částky dopředu mají slevu.

Výběr a montáž oken

Zvažujeme venkovní rolety nebo žaluzie, ale uvidíme toto léto, jak se nám bude fungovat bez toho, a případně je doděláme. Dvoje PKS dveře, jedny vchodové, troje střední a dvě menší okna bez parapetů. Venkonvní strana antracitově šedá - dřevo a vnitřní bílá. Od zaplacení jsme měli do 10 týdnů čekat montáž. Bylo to na poslední chvíli, ale smluvní termín dodrželi. 

Reklama
Výběr a montáž oken

Montážníci nepůsobili moc profesionálně, ale svoji práci odvedli.  Rady z montáže:

  • pečlivě si okna prohlídněte ze všech stran, každou skvrnku zkuste prstem odstranit (tím zjistíte, jestli je to vada nebo špína)
  • opatrně zkuste ovírání
  • nechte si vysvětlit, jak se okna a dveře štelují
Reklama
Výběr a montáž oken

Další naše pokroky si můžete přečíst na blogu www.ubarcidoma.cz

Náklady

Název položkyCena
Okna a dveře
170 000 Kč
Celkem170 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Barunka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací