Pálená taška nebo betonová?

Autor: Petra (31 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
25. 5. 2014
3 komentáře
Dotaz

Ahoj stavebníci, řešíme už nějaký ten čas, jakou krytinu zvolit.. určitě tašku.. ale pálenou nebo beton? co pokrývač to jiný názor a my to nějak nemůžeme rozseknout..a už fakt musíme:-) Pravděpodobně Tondach x Bramac. Jakou máte vlastní zkušenost? Nějak úplně se nám nelíbí lesklá glazura u pálené, takže bychom asi spíše volili engobu (máte někdo na střeše, co mechy a pod. po několika letech? Či úpravu Protector u Bramacu - co zde vzhled za pár let? Ale zase na druhou stranu si říkáme, když už teda beton proč třeba nezvolit nějakou levnější alternativu než Bramac. Máte někdo? Jak jste spokojeni? Byly tašky přesné.. co vzhledově po nějakém tom roce? Sousedi mají Bramac classic a po cca 6-ti letech se jim začíná pod střešními okny dosti zelenat:-( Děkuji za názory

Petra

Richardsonec27. 7. 2017 12:29:56

Já jsem se nedávno díval na rozdíly mezi střešními taškami. Jestli pálená taška nebo betonová. Díval jsem se na to i z druhé strany a to z pohledu ekologického. Které tašky nejvíce ovlivňují životní prostředí. Narazil jsem na to na https://www.terran.cz/infoclanky/stresni-krytiny-srovnani . Celkem zajímavé. Nejhůře na tom byly hliníkové a ocelové desky. Zajímavé srovnání.

Aleš1. 6. 2014 7:06:06

Ahoj,
pálená taška je pro srovnání jako Mercedes... betonové tašky jsou jako Škodovky. Důkazem jsou kostely a staré domy kde pálená taška vydrží 100let. U betonu, kde se bude pohybovat většina svépomocí stavějících, samozřejmě v lesklé úpravě.

Pavel

Pavel25. 5. 2014 9:10:37

Obecne, cim je povrch tasky hladsi, tim tam hure drzi mechy a lisejniky. Bramak udelal v tomto celkem kus cesty. jeste pred 15 lety byl jeho hit taska s posypem z pisku a ted propaguje hladkou. On ten pisek stejnak skoncil v okapu. Engoba je stalobarevna, a u bramacu to bude stejne.
Presnost vsech tasek je dostatecna, maji na to zamky s dostatecnou vuli. Leda se muze stat, ze tasky budou prohnute, to je ale ihned reklamovatelne. Az budete cestovat, tak se divejte po okoli, co ma kdo na strese. Tasky jdou od sebe celkem slusne rozeznat, tak si muzete i porovnat co a jak.

Ja razim nazor, ze beton patri do zakladu.