Příjezdová cesta - zatím stačí makadam

Autor: Petr a Ilona (8 příspěvků)
10. 5. 2024
0 komentářů
Příjezdová cesta - zatím stačí makadam
Příspěvek stavebníka
Úzká nebo tak akorát široká?

Vzhledem k tomu, že nemáme povolený vjezd z hlavní silnice, respektive povolen by byl, ale museli bychom ročně platit nesmyslnou částku za „pronájem“ asi 4 m2 pro sjezd z hlavní silnice, tak nám zbyla možnost udělat příjezdovou cestu k domu z vedlejší silnice z opačné strany pozemku. Ve výsledku jsme za to i rádi, protože vedlejší cesta není tak frekventovaná a tak se i lépe/klidněji vyjíždí. Cesta je 3,5 metrů široká a skoro 20 metrů dlouhá.

V první fázi si necháváme dovézt několik tater makadamu, ten ujezdíme a vznikne nám vcelku v pohodě „příjezdová“ cesta - hlavně tedy na parkování, abychom nezavazeli na vedlejší silnici.

Vzhledem k tomu, že víme, že do budoucna tudy budeme vést odpady z domu, tak nijak výrazně nehutníme. Ale i tak, jak si makadam pomalu sedá, tak celá cesta se dost hutní sama o sobě a při dodělávání základové desky zbytek štěrku použiváme právě na dosypání cesty. 

Příjezdová cesta - zatím stačí makadam

Do budoucna chceme celou příjezdovou cestu a ještě kus pozemku před domem u vjezdu do garáže vydláždit, abychom tam jednak mohli auta nechat zaparkovaná, ale aby bylo i možné se nějakým způsobem vytáčet.

Jediné, na co bychom chtěli upozornit budoucí stavebníky je šířka příjezdové cesty k domu. My jsme si to v rámci plánování neuvědomili a až nyní, kdy řešíme vstupní bránu, tak zjišťujeme, že je cesta dost úzká a je problém vybrat elektrickou bránu, která by se vešla a byl by zároveň i vstup pro pěší. Tudíž budeme muset zvolit bránu nikoliv přímo u vjezdu na pozemek, ale až u garáže/domu.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Makadam
1 000 Kč
Doprava materiálu
1 200 Kč
Úprava cesty maniťákem
1 000 Kč
Celkem3 200 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Ilona
Petr a Ilona (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama